כאבים במפעשה ובטן תחתונה לאחר מתיחה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים במפעשה ובטן תחתונה לאחר מתיחה
    מתוח
    03/04/2013

שלום רב,

אתמול ביצעתי אימון כושר גופני (שכלל מעט weightlifting והשאר עבודה אירובית). בסיום האימון ביצעתי מתיחות. בעת מתיחה של כיפוף קדימה (בעמידה, ברכיים נעולות, פשיטת הידיים לכיוון כפות הרגליים), ניסיתי להמתח עד קצה גבול הגמישות של השריר, וכנראה קצת מעבר. הרגשתי כאב חד מאד באזור הבטן התחתונה (בצד ימין), ותחושה של משהו שזז או מתפתל לרגע.

מאז (עברו בערך 24 שעות) אני חש כאבים באזור הבטן התחתונה והמפשעה. הכאב אומנם לא מאד אקוטי, אבל הוא נוכח וקבוע לאורך כל היום, ללא תלות בתנוחה או פעילות. מעבר לזה האזור לא אדום/נפוח.

אני מניח שמתחתי (קרעתי קלות) את השריר. מה יהיה הטיפול הנכון - מנוחה מלאה למשך כמה ימים, או דווקא לחזור לפעילות ספורטיבית מתונה החל ממחר? (אני עושה ספורט רק בשביל הכושר הכללי, לא באופן מקצועי).

באיזה מקרה כדאי לפנות לרופא/אורתופד?

תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כאבים במפעשה ובטן תחתונה לאחר מתיחה - תגובה

רוית למפל
    03/04/2013

היי, נשמע כאילו נפצעת בשריר המותן כסל (iliopsoas) . ראשית מומלץ ללכת לאורטופד שישלח אותך לאולטרסאונד כי בצילום לא ניתן לראות רקמות רכות . בכל מקרה הפיענוח בעיקר עבורך שתהיה שקט ;) . יש במיידי ללכת לאיש מקצוע מעסה/פיזיותרפיסט ו/או תרפיסט בתנועה שמומחיתו פציעות ספורט על מנת להחזירך לתפקוד תקין במהרה . יש הרבה מה לעשות כגון : עיסוי עם קרח על המקום, קינזיו טייפינג לשיפור זרימת לימפה הורדה בכאב ושיפור תנועה.... בהצלחה והחלמה מהירה ;)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו