כאבים בצד החיצוני של הברך

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים בצד החיצוני של הברך
    עידן
    24/06/2013

היי דוקטור,

לפני כשבועיים התחילו לי כאבים בצד הפנימי של ברך ימין (עברתי בברך זו ניתוח מניסקוס לפני 5 שנים, בן 22). הכאב מורגש באיזור הרצועה הפנימית (MCL?).
    הכאב מופיע כשאני מפעיל לחץ על המקום, כלומר לדוגמה מניח את הרגל על משטח ב90 מעלות ו"לוחץ" את הברך כלפי מטה, ובנוסף יש מין תחושה מוזרה בברך, כאילו של חוסר יציבות, לא ממש יודע להגדיר...
    הכאב מופיע רק כשאני כאמור "מגרה" את האיזור. אני משחק כדורגל פעם בשבוע ובפעם האחרונה ששיחקתי, חוץ מכאבים בתחילת המשחק, בהמשך לא הופיעו כאבים (וגם לא למחרת, המצב חזר להיות בדיוק כפי שהיה לפני ששיחקתי).

הייתי אצל האורטופד שניתח אותי והוא טען שזה בגלל שעברתי ניתוח במניסקוס החיצוני, אז הלחץ עובר לצד הפנימי של הברך, מה שמוזר הוא שבמהלך 5 השנים האחרונות הייתי משחק כדורגל בקביעות וזה מעולם לא קרה לי. קראתי באינטרנט שיכול להיות שמדובר בקרע קטן בMCL ושהרצועה אמורה להרפא מעצמה, אז מה עלי לעשות כעת? לנוח? להמשיך לשחק כרגיל? חוות דעת נוספת?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בצד החיצוני של הברך

הוספת תגובה

• בצד הפנימי כמובן ---

עידן
    24/06/2013

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בצד הפנימי כמובן --- - תגובה

רוית למפל
    24/06/2013

ערב טוב עידן,
    כשישנה בעיה הגוף מאותת לנו על כך. אסור לנו להתעלם מכאב. זוהי נורת אזהרה ואיתות שמשהו לא כשורה . האם הכאבים הם רק במשחק או גם אחרי ? האם ישנן הגבלות תנועתיות כלשהן ?
    זה חשוב מאוד בשביל לקבל מעט יותר מושג ולענות לך ביתר דיוק עד כמה שניתן.
    נוסף לכך הייתי ממליצה לך לצפות בסרטון ביוטיוב טריגר פוינטס TFL יש שם טיפול עצמי מאוד נחמד שכדאי לך לנסות אותו בעזרת כדור וזה יכול לתת עוד אינפורמציה האם הכאב מוקרן או לא.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

עידן
    24/06/2013

כמו שאמרתי, הכאב הופיע בתחילת המשחק (זו הפעם היחידה ששיחקתי מאז שהכאב "התחיל" כמה ימים לפני, בלי קשר לשום פעילות ספורטיבית), ולאחר 5-10 דקות נעלם. כמו כן מופיע אם אני מנסה "בכח" לגרום לכאב (כמו שתיארתי בהודעה הקודמת). אין שום הגבלות בתנועה.
    לגבי הטריגר פיטנס - לא ממש הצלחתי למצוא על איזה סרטון מדובר...

תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה - תגובה

רוית למפל
    24/06/2013

להלן מספר המלצות :
    1. אבחון ע"י איש מקצוע לוודא שהמפרק יציב ואין חשש לרצועות.
    2. כשמתעורר הכאב לעסות את המקום עם קוביית קרח
    3. לגביי הסרטון אם תיכנס לדף שלי בפייסבוק - יציבה ושיקום תנועתי אורטופדי יש שם סרטונים שאני משתפת .

ערב טוב ובהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה - תגובה

רוית למפל
    24/06/2013

להלן מספר המלצות :
    1. אבחון ע"י איש מקצוע לוודא שהמפרק יציב ואין חשש לרצועות.
    2. כשמתעורר הכאב לעסות את המקום עם קוביית קרח
    3. לגביי הסרטון אם תיכנס לדף שלי בפייסבוק - יציבה ושיקום תנועתי אורטופדי יש שם סרטונים שאני משתפת .

ערב טוב ובהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו