שיקום לאחר כריתת מיניסקוס - כדורגלן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שיקום לאחר כריתת מיניסקוס - כדורגלן
    דור
    08/12/2013

אני כ4 שבועות לאחר ניתוח כריתת 40% מהמיניסקוס הלטרלי.
    אני מבצע פיזיותרפיה אינטנסיבית 3-4 בשבוע, בנוסף מתרגל בחדר הכושר. (כלומר שיקום מקצועי ברמה גבוה)
    הגעתי לשלב שהשרירים במצב טוב ביחס לזמן, אני מבצע ניתורים, ריצה, ריצה אחורה, ריצה צידית, ריצה בעלייה.
    כל אלו מתבצעים ללא כאבים.

ישנה תנועה כאשר הרגל ישרה במצב רפוי ומסתובבת כלפי פנים, אז אני מרגיש כאב בצד החיצוני של הברך(היכן שהמיניסקוס נותח).
    הכאב הזה מטריד אותי כי ציפיתי שלא יהיו כאבים במיניסקוס לאחר הזמן הזה שחלף, האם זה תקין? ותוך כמה זמן אמורים לחלוף הכאבים?

מדובר בשחקן מקצועי, אשר מעוניין לחזור למגרשים ולפעילות מלאה בזמן הקצר ביותר.

*יש לציין שבזמן פעילות אני לא מרגיש כאב דומה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שיקום לאחר כריתת מיניסקוס - כדורגלן - תגובה

רוית למפל
    18/12/2013

כאב הוא סובייקטיבי. יש מצב סביר מאוד שחיזקת את השריריפ אחרי הניתוח כשבעצם יש רקמה צלקתית והידבקויות שקודם לכן היה צריך לטפל בהן לשחרר ואז למנוע פיצוי של הגוף, ככל הנראה כמו שקרה לך .
    כך בחשבון ש4 שבועות זה לא הרבה זמן.
    ממליצה לך דווקא להוריד עומסים מהברך כרגע לגמריי, לפנות לטיפולים לשחרור טווחי תנועה ורק אחכ לחזור לבנות עומסים בצורה מאוזנת ונכונה.
    אם אתה רוצה לחזור לשחק תשקיע בשיקום ובמנוחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו