כאב בברך במאמץ

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאב בברך במאמץ
    אופיר
    13/08/2014

היי, שמי אופיר ואני בן 18.
    לאחרונה התחלתי להתאמן בצורה אינטנסיבית (בעיקר ריצות, בתדירות יומית).
    כאשר אני עושה ספורט כואב לי באזור הברך - אני מרגיש את הכאב בעיקר מסביב לה: רוב הכאב בשרירים שממש מעל הפיקה (מקור הכאב הוא בשריר הסמוך לברך מלמעלה, באזור הברך) וכן יש כאב גם בעצם ממש מתחתיה (שוב, רק באזור הברך), אך לא כואב בכלל מאחורי הפיקה. הכאב מקרין כך שאני ממש מרגיש את העצבים בברך ובעצמות העוטפות את הפיקה בעת פעילות גופנית ולעתים גם בפיקה.
    חשוב לציין שאותו כאב לא "התחיל מאתמול", אלא הוא תוקף לעתים - למשל בגיל 13 היה הכאב כתוצאה מרכיבה על אופניים, בגיל 15 כתוצאה מכדורגל ובגיל 16 כתוצאה מכדורסל. נוסף על כך חשוב לציין שהכאב עובר כאשר אינני עושה ספורט למשך תקופה (לאחר חודש כבר אין סימן לכאב), הכאב אינו תמידי - הוא לא מופיע ביום-יום ולא מפריע לשגרת החיים (אני יכול ללכת, לשחות ולעשות פעולות שגרתיות מבלי להרגיש כאב בכלל).
    אני סבור שהבעיה היא עומס יתר "פתאומי", אך הבעיה היא שאני לפני גיוס וחשוב לי להיכנס לכושר. אילו פתרונות נוספים תוכלו להציע לי מלבד מנוחה ? (כל פתרון אפשרי - בין אם זה תזונה או פיזיותרפיה)
    תודה מראש !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאב בברך במאמץ

הוספת תגובה

• כאב בברך במאמץ - תגובה

רוית למפל
    17/08/2014

מנוחה לא תפתור, רק תקל רגעית ... ממליצה לפנות לטיפול פיזיותרפיה בהקדם או לאחד מאנשי המקצוע על מנת לתת פיתרון מלא כדי שתוכל להיות בכושר שיא במהרה.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו