מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים בגב תחתוןאיתי24/08/2015
התחלתי לעשות אימוני משקולות וכוח לפני כחודשיים בליווי מאמן אישי ויועץ תזונה.
אני משלב גם אירובי לעיתים, כגון ריצה וקפיצה בחבל.
אני די רזה (1.73, 64 ק"ג), בן 29
לפני כשלושה שבועות התחילו לי כאבים בגב התחתון שהלכו והחמירו עד שהגיעו למצב שהם נהפכו לממש מטרידים. בזמן האימון הם לא מטרידים אותי. לרוב, בבוקר, אחרי שינה אין כאבים, רק נוקשות בגב, אך לאורך היום זה הולך ונעשה מטריד שוב.
במשך השבוע האחרון חדלתי את האימונים, הקפדתי על מתיחות לגב כמה פעמים ביום, הליכות בערב וקומפרסים חמים.
נוצרה הקלה מסויימת בכאבים אך כבר כמה ימים שזה סטטי וכל יום מתעורר מחדש לאורך היום.
בינתיים חזרתי להתאמן רק על שרירי הידיים ללא תרגילי גב או רגליים שעלולים לאמץ את הגב התחתון.
אני קצת מודאג שזה יותר ממתיחה בשרירים מכיוון שבאיזור עצם הזנב אני מרגיש כאבים לא ממש עמומים ומפוזרים (כפי שאני רגיל לחוות בשאר שרירי הגוף) אלא כאבים יותר נקודתיים. לאחר מתיחות וחימום ישנה הקלה אך זה חוזר במהרה, במיוחד בישיבה.
האם זה אופייני לכאבי שרירים בגב תחתון?
האם יש מקום לדאגה ובירור אורטופדי? או שעליי פשוט להמשיך להתאמן בזהירות ולהמתין שזה יחלוף?
האם לשלב גם את שאר התרגילים בזמן האימון, או לחכות עם זה בינתיים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בגב תחתון - תגובה
רוית למפל26/08/2015היי איתי,
כאבי הגב יכולים לנבוע מהרבה סיבות בניהן טכניקת אימון לקויה ו/או העמסת משקל בצורה שאינה מותאמת לך, תזונה לקויה וחוסר שעות שינה, כמו כן מומלץ להגיע לאבחון אורטופדי לשלילת נזק ולאחר מכן אבחון תנועתי.
קומפרסים חמים לא הייתי ממליצה, אלא קרים במידה ויש הליך דלקתי .
עיסויים תמיד יוכלו להקל בכאב ולעודד תנועה טובה יותר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)