כאבים בגב תחתון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים בגב תחתון
    איתי
    24/08/2015

התחלתי לעשות אימוני משקולות וכוח לפני כחודשיים בליווי מאמן אישי ויועץ תזונה.
    אני משלב גם אירובי לעיתים, כגון ריצה וקפיצה בחבל.
    אני די רזה (1.73, 64 ק"ג), בן 29

לפני כשלושה שבועות התחילו לי כאבים בגב התחתון שהלכו והחמירו עד שהגיעו למצב שהם נהפכו לממש מטרידים. בזמן האימון הם לא מטרידים אותי. לרוב, בבוקר, אחרי שינה אין כאבים, רק נוקשות בגב, אך לאורך היום זה הולך ונעשה מטריד שוב.

במשך השבוע האחרון חדלתי את האימונים, הקפדתי על מתיחות לגב כמה פעמים ביום, הליכות בערב וקומפרסים חמים.
    נוצרה הקלה מסויימת בכאבים אך כבר כמה ימים שזה סטטי וכל יום מתעורר מחדש לאורך היום.
    בינתיים חזרתי להתאמן רק על שרירי הידיים ללא תרגילי גב או רגליים שעלולים לאמץ את הגב התחתון.

אני קצת מודאג שזה יותר ממתיחה בשרירים מכיוון שבאיזור עצם הזנב אני מרגיש כאבים לא ממש עמומים ומפוזרים (כפי שאני רגיל לחוות בשאר שרירי הגוף) אלא כאבים יותר נקודתיים. לאחר מתיחות וחימום ישנה הקלה אך זה חוזר במהרה, במיוחד בישיבה.
    האם זה אופייני לכאבי שרירים בגב תחתון?

האם יש מקום לדאגה ובירור אורטופדי? או שעליי פשוט להמשיך להתאמן בזהירות ולהמתין שזה יחלוף?
    האם לשלב גם את שאר התרגילים בזמן האימון, או לחכות עם זה בינתיים?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בגב תחתון

הוספת תגובה

• כאבים בגב תחתון - תגובה

רוית למפל
    26/08/2015

היי איתי,
    כאבי הגב יכולים לנבוע מהרבה סיבות בניהן טכניקת אימון לקויה ו/או העמסת משקל בצורה שאינה מותאמת לך, תזונה לקויה וחוסר שעות שינה, כמו כן מומלץ להגיע לאבחון אורטופדי לשלילת נזק ולאחר מכן אבחון תנועתי.
    קומפרסים חמים לא הייתי ממליצה, אלא קרים במידה ויש הליך דלקתי .
    עיסויים תמיד יוכלו להקל בכאב ולעודד תנועה טובה יותר.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו