פציעת מפשעה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פציעת מפשעה
    דוד
    02/11/2015

אני אצן חובב, רץ כל יומיים 5 ק"מ, ומידי כשבועיים
    במקום ריצה כנ"ל צועד 10 ק"מ בקצב מהיר
    (כשעה ו 10 דקות), נזהר לא להעמיס ולהמנע מפציעות. לפני כשבועיים נפלתי ונחבלתי בפנים ובברך, לא סבלתי מכאבים למעט בפנים. לאחר 5
    ימים צעדתי 10 ק"מ ולאחר חצי הדרך חשתי כאב עז במפשעה, המשכתי לצעוד לאט עד הרכב.האורטופד בדק אותי ואמר לי שאין קשר לנפילה ושעשיתי תנועה לא נכונה בהליכה, נתן לי אטופן ל 10 ימים. בתוצאות אולטרא סאונד מהיום-
    אדוקטורים ירך ימין הודגם קרע חלקי באזור החיבור גרמי בקוטר עד כ 1.6 ס"מ עם הצטברות קטנה של נוזל באיזור זה. שאלותי הן: האם יתכן שזה ללא קשר לנפילה (זה באותה הרגל)? איך מומלץ להתנהג , ומה דרך ההחלמה וזמן החלמה צפויים? בתודה מראש. אני בן 52 ללא עודף משקל ומנהל אורח חיים בריא, אשמח לכל מידע או עיצה בנדון.
    בתודה מראש,
    דוד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פציעת מפשעה

הוספת תגובה

• פציעת מפשעה - תגובה

רוית למפל
    16/11/2015

טוב... אז נתחיל מהפן החיובי.
    עצם זה שאתה ספורטאי, מתאמן ובמשקל מאוזן סיכויי ההחלמה שלך ומהירות ההחלמה הם לטובתך, אבל קרע באדוקטורים הוא בהחלט בעיה לא פשוטה וההחלמה יכולה לקחת הרבה מאוד זמן סביב החצי שנה וזאת משום שהשרירים הללו פעילים בכל תנועה שלנו.
    המלצותיי לך הן :
    1. לגשת לטיפול אצל איש מקצוע לעיסויים והדבקות של המקום, ראשית כדי לאחות את הקרע ולמנוע נפילת עומסים לא מאוזנת.
    2. במהלך הטיפולים הפסקה מוחלטת מעומסי אימון, אך כן לעודד תנועה מפרקית וגמישות
    אפשר ללכת לא מומלץ לרוץ.
    3. לאחר איזון הגוף (סביבות חודש וחצי-חודשיים)ניתן להתחיל לעבוד בחזרה ובהדרגה תוך כדי מענה טיפולי המלווה אותך בחודשים הראשונים לפחות.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו