מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאב בכתף ימין מזה כשלושה שבועותאוריאל10/09/2016
היי, אני בן 24 ומתאמן באופן תדיר כבר שנה. לפני כשבועיים וחצי ביצעתי אימון אינטנסיבי שכלל פעילות רבה באיזור הכתף. כשבוע לאחר האימון ובאופן הדרגתי, התחלתי להרגיש כאבים בכתף ימין, כשבחלק האחורי בגב, קרוב מאוד לאיזור זרוע ימין, הרגשתי נפיחות מוגברת וכאבים במגע. לאור העובדה כי אני בצבא וכי נאמר לי כי תור פנוי לאורתופד יש רק בעוד כחודש, הנחתי שמדובר בסוג של דלקת ולקחתי באופן עצמאי 5 כדורי ארקוקסיה במשך חמישה ימים שנשארו לי מנקע בקרסול. הנפיחות אכן ירדה, וכך גם יחסית הכאב במישוש, אבל נותרה הגבלה קלה בתנועה, אני מסוגל לבצע את כל התנועות אבל זה פשוט גורם לאי נוחות אז אני נמנע מחלק מהן, יש מין צליל של קליק כזה כשאני מרים את היד מעל הראש ובעיקר כשאני מנסה להושיט יד רחוק (להוציא את המפרק מהמקום). התור לאורתופד רק בעוד שבועיים. כמובן שבינתיים הפסקתי לחלוטין להתאמן. האם יש משהו נוסף שעליי לעשות בינתיים? האם ייתכן וקרעתי גיד, או שסביר שזו רק דלקת ועוד קצת זמן יעזור? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בכתף ימין מזה כשלושה שבועות - תגובה
רוית למפל12/09/2016אוריאל צהריים טובים,
הקליק בעת הרמת יכול להיות סינדרום ה"צביטה", לא הייתי מתרגשת מזה יותר מידי, אבל בהחלט בודקת.
נסה להקדים את התור לאורתופד וטפל במקרה הזה בהקדם האפשרי, גם אם זה מצריך ממך בתור חייל להקצין את הכאב על מנת להקדים את התור.
חובה להבין מה בדיוק הנזק שיש לכתף וזה רק בעזרת אורתופד ניתן לדעת.
הייתי מבקשת אולטרסאונד ו/או MRI על מנת שתתקבל תמונת מצב עדכנית האם יש קרע בשריר/בגיד.
במידה והתוצאות יהיו שליליות ז"א שהכול תקין וככל הנראה שמדובר בגירוי ייתר ודלקת בכתף אשר מגבילה תנועה והפתרון לכך הוא טיפולים לשחרור התנועה והשרירים והחזרת הכתף לתפקוד מלא ותקין ע"י איש מקצוע.
כמובן שעד לבירור המקרה להתאמן זה מחוץ לתחום.
מה שכן יכול לעזור בנתיים זה קומפרסים קרים, שתיה של כורכומין (אנטי דלקתי טבעי), עיסויים ויש עוד הרבה אפשרויות.
רפואה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)