כאבים ממושכים באזור המפשעה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים ממושכים באזור המפשעה
    נריה
    06/07/2017

שלום,
    אני משחק כדורגל ורץ כבר כמה שנים.
    בקיץ האחרון, התחילו לי כאבים ברגל ימין באזור מפשעה (חיבור בין בטן תחתונה לירך ימין). בהתחלה חשבתי שזה זמני אך כשזה החמיר לרמה שלא יכולתי להרים את הרגל אחרי משחק, ניגשתי לאורטופד. הופניתי לאולטראסאונד ושם לא מצאו כלום מלבד לימפה מעט מוגדלת.
    רופא המשפחה אמר שאני יכול לחזור לשחק אולם הכאבים המשיכו. ניגשתי לכירורג והוא שלח אותי לפיזיותרפיה +ארקוקסיה (החשד היה לדלקת באדוקטורים).
    בכל אופן, עשיתי פיזיותרפיה ובכל פעם שעבדנו על האזור הפגוע הרגשתי כאבים. ככל הנראה זה לא האדוקטורים.
    החשש כרגע הוא להרנייה מפשעתית שתצריך כנראה ניתוח.
    השאלה שלי האם יכולים להיות גורמים נוספים מלבד הרנייה? כרגע הכאבים הם יותר בחיבור ולא באזור הבטן התחתונה (ואני מרגיש לפעמים דקירה קלה בעת התעטשות).
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• פציעה באזור המפשע

רוית למפל
    06/07/2017

בהחלט יכולים להיות גורמים נוספים לכאב המפשעתי. הכאב יכול לנבוע מפציעה בשרירים המקרבים(האדקטורים), לרוב ישנו קשר ישיר בין כאב ומגבלה במפשעה לשריר המותן כסל (איליופסואס). יציבה לקויה היא גם עלולה להיות גורם משמעותי.
    כאב במפשעה יכול להיות כאב מוקרן שמקורו יכול להגיע מאזורים קצת יותר רחוקים כמו שרירי בטן, ירך אחורית, רגל נגדית, אגן ועוד...
    טיפול תרופתי איננו טיפול אמיתי לפחות לא בגישתי ואמונתי.
    ממליצה לגשת לאיש מקצוע מתחום התנועה והספורט לאבחון מקיף ומעמיק.
    בהצלחה ורפואה שלמה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו