מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התקפת כאבים באזור הגב התחתוןעידן16/09/2017
שלום רב ד"ר!
לפני שאני פורש את שאלתי, רציתי לבקש: אני יודע שבכל מקרה אצטרך ללכת לאבחון אצל אורטופד. הסיבה שאני טורח וכותב בפורום זה היא איננה לבקש אבחון אישי שלי אלא אבקש שתנסה להעלות השערות בנוגע למצבי, ומה דעתך באופן כללי.
וכעת לבעיה, אנסה לפרט ויחד עם זאת לתמצת עד כמה שניתן:
אני בחור בריא בן 25. גבוה מאוד ורזה.
מזה שנים רבות, תוקפים אותי כל כמה חודשים כאבים עזים באזור שמסביב ל-2 הבליטות בגב התחתון, מעט מעל הישבן.
אינני יודע לציין בעקבות מה כאבים אלו קורים; אולם אני חושב כי יש להם נטייה לקרות במצבי קיצון - אחרי זמנים שאני הולך הרבה או לחילופין יושב הרבה. אך אינני בטוח והם קרו גם בזמנים "רגילים".
הכאבים עצמם - כואבים מאוד, כמו-דלקתיים. כאבים פנימיים שלא עוברים גם בעת מנוחה = שכיבה או ישיבה. תמידיים. אפילו מחמירים בשכיבה ובעת הליכה אני מעט צולע בגללם.
האפיזודה נמשכת כיומיים-שלושה ולאחר מכן הכאבים עוברים כלא היו ואני חוזר לשגרת חיי. יש לציין כי במהלך השנים שאני חווה "התקפים" אלו, לא הייתה החמרה בחומרת הכאבים.
רציתי לשאול מה דעתך, מה הגורם להערכתך למצב זה, ויותר חשוב מכך - מה הם הפתרונות האפשריים.
אחזור על בקשתי מההתחלה... יש לי תור למומחה עמוד שדרה... אבל לעוד חצי שנה. בינתיים, אשמח לשמוע מה דעתך, כאמור.
תודה רבה!!!
עידן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בגב התחתון
עזרא שגיא16/09/2017כאבי גב הפכו בעידן המודרני לתופעה שכיחה. ברוב המקרים אין כאבים אלו נובעים מנזקים קשים וקיצוניים.
יחד עם זאת, כאבי גב עלולים להיגרם גם מבעיות כאלה ואחרות ועל הרופא המטפל לבדוק ולאבחן האם ישנם כאלה, ולשלול בעיות משמעותיות.
טיפולי הידרותרפיה עשויים לטפל ביעילות מירבית בכאבי גב, בנוסף לשיפור וחיזוק דגם יציבת עמוד השידרה והגוף בכלל.
ומכוון שאין בידי פרטים רפואיים שלך שאותם צריך לקחת בחשבון, שבהם אוכל לבחון תהליך טיפולי המתאים לבעיה שלך.
הנני ממליץ לבדוק ולאבחן בטיפול הידרותרפיה.
במהלך הטיפול הראשון תוערך באיבחון ונספק הערכה וטיפול מעשי. לידיעתך, לעיתים הבעיה אינה קשורה לגב, זה יכול להיות בעייה אחרת, מאזור אחר בגוף שמקרין כאב לגב שמשפיע על יציבת הגוף והגב, השרירים, העצמות, הרצועות והגידים.
בטיפולי הידרותרפיה ניתן לאבחן, לטפל ולשפר את מכניקת דגם יציבת הגוף וכו'.
בברכת שבוע טוב
שנה טובה ובריאות איתנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)