עזרה, קריעת סיב בשריר התיאומים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה, קריעת סיב בשריר התיאומים
    יגאל אלפסי
    24/01/2009

אתמול במהלך משחק טניס דיי אינטנסיבי הרגשתי לפתע כאילו פטיש מכה בשריר התיאומים השמאלי שלי. לא יכולתי להמשיך לשחק והיה לי מאוד קשה ללכת רגיל.מדריך כושר שהוא גן מעסה המליץ לי מייד קרח בעשרים וארבע שעות הראשונות,חבר שהוא פרמדיק ושחקן טניס אמר לי הפוך כמה שיותר חום והרבה מריחות של בנ-גיי וכל הזמן לשמור על חום השריר והרבה מנוחה וזה מה שאני עושה מאז ויש שיפור קל. אני בן 43 ומרבה לעסוק בספורט שנים רבות,מקרה מסוג זה קרה לי בעבר רק פעם אחת לפני מספר שנים במשחק כדורסל בשריר הירך האחורי. 1.מה היה נכון לעשות כשזה קרה? 2.מה נכון לעשות כעת כשעברו 24 שעות(האם רק מנוחה ומריחות או כדאי לנסות לצעוד לאט ולאמץ מעט הרגל) 3.מתי לנתחיל לחזור לפעילות וכיצד? 4.להבא מה מומלץ לעשות ע"מ למזער הסיכויי למתיחות שרירףקריעת סיב וכיו"ב? אשמח לכל מידע וטיפ,תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• קריעת סיב

שרון רוזנמן
    25/01/2009

קודם כל חשוב לאבחן את הקרע. עפ"י הסיפור אכן מדובר בקרע אך חשוב לבדוק את מידת הקרע ולכן יש לפנות לאורטופד על מנת שיבדוק ואולי אף לבצע בדיקת אולטרא סאונד.
    חימום ועיסוי בהחלט יקלו על הכאב. קרח מטרתו למנוע נפיחות והוא פחות חשוב כרגע.
    אתה יכול לנסות לדרוך ולדרוך בזהירות-עדכן אותנו מה קורה ומה מידת הכאב.
    לאחר אבחנת רופא כדאי לטפל בפיזיותרפיה בהתאם.
    חזרה לספורט- בהתאם למימצאים ולמידת הקרע והכאב.
    להבא-חשוב לבצע חימום טוב ומתיחות לפני כל פעילות
    מקווה שעזרתי
    שרון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרע בתאומים

ד''ר יוני ירום
    26/01/2009

מניסיון רב שנים וביחוד בטניס - לאחר האבחנה חובה לטפל פיסיותרפית אצל פיסיותרפיסט/ית על מנת להשיג החלמה מלאה והורדת הסיכון לקריעה מחודשת. עם טיפול מתאים זמן החזרה 3-5 שבועות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו