רכיבה על אופניים לאחר קיבוע חוליות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רכיבה על אופניים לאחר קיבוע חוליות
    שי
    12/08/2009

דר' ירום שלום,
    שמחתי למצוא אורטופד ספורט ומומחה אופניים בכפיפה אחת.
    עברתי ניתוח גב שכלל קיבוע 5 חוליות (גב עליון D2-D6) עקב גידול ונאסר עלי ע"י האורטופד לרכב בשטח. כששאלתי מה לגבי רכיבה מתונה בשבילים או על רכיבת כביש (דיברתי כבר עם שני אורטופדים) התשובה הזהה היתה: "בשביל מה אתה צריך את זה? למה לך הסיכון (לקיבוע בגב) וכו'". תשובה כזו מתסכלת ובוודאי שאינה מספקת. כך שחשבתי שכדאי לי להתייעץ עם אורטופד נוסף, ועדיף אחד שמבין ברכיבה. אני פשוט מרגיש שסתם אורטופד ולא אחד שמבין בספורט פשוט בוחר בתשובה הפשוטה(והבטוחה) ביותר מבחינתו.
    1) האם לדעתך אני יכול לחזור לרכיבה (לפחות רכיבת כביש אם לא שטח)? בבדיקת MRI אחרונה שביצעתי לפני כחודשיים - שנה וחצי לאחר הניתוח נמצא שהקיבוע יציב במקומו, ללא תזוזות או דלקות.
    2) האם ברכיבת כביש הגב סובל פחות זעזועים מאשר ברכיבת שטח למרות האופניים הלא משוככות?

תודה,
    שי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לשי שלום

ד''ר יוני ירום
    13/08/2009

ראשית תיקון - איני אורטופד אלא רופא ספורט.
    לגבי הקיבוע - אם הוא יציב, לא נראה שעתיד להתפרק בקלות ולכן רכיבת כביש בהחלט אפשרית. הרכיבה, למרות היותה עם פחות בלימה, הינה קלה יותר עקב תנוחה קבועה ואנטומית טובה יותר.
    לגבי שבילים- גם שם לא נראית בעייה מיוחדת אבל רצוי שיכוך מלא.
    בהצלחה ותהנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו