שבר מאמץ בשוק שמאל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שבר מאמץ בשוק שמאל
    אופיר
    10/10/2009

שלום רב.
    אני בן 16.
    אני מתעסק זה שנתיים בספורט הכולל ריצה.
    בשנה האחרונה הכנסתי חדר כושר לתוך עניין הפעילות הגופנית.
    מחודש 02/2009 לערך התחלתי לחוש כאבים בזמן ריצה באזור שוק שמאל(אזור הקרסול השמאלי).
    בחודש 03/2009 פניתי אל רופא המשפחה לקבלת הפנייה לרופא אורתופד.
    לאחר הפנייתי אל רופא האורתופד-הרופא האורתופד אשר עובד בסורוקה הפנה אותי אל בדיקת מיפוי עצמות.
    לאחר קבלת תוצאות המיפוי עצמו(06/2009ת נוכחתי לדעת כי יש לי שבר מאמץ בין דרה 1-3 לפי מה שנאמר לי על ידי הרופא האורתופד.
    מכיוון שספורט חשוב לי,דבר שהזכרתי כאשר ניגשתי לפיענוח תוצאות הבדיקת מאמץ,נאמר לי שעליי לנוח לסביבות ה-3 חודשים אך לא להפסיק בפעילות הגופנית אלא מתי שאני מרגיש כאב מיד להפסיק.
    מיליתי אחר הוראות אלה וכבר עברו מאז ארבע חודשיים ולפני שבוע התחלתי לרוץ שוב בחזרה הדרגתית עם השגחת מדריך כושר.
    לצערי הכאבים חזרו וזה דבר שגורם לי לצער רב.
    יש לציין כי חודש שלם מתאריך ה-2/9/09 עד לתאריך ה-3/10/09 הפסקתי לרוץ לגמרי ורק עסקתי בפעילות בחדר כושר במכשיר הנקרא "סקי" אשר לא מפעילה לחץ על השוק.
    לכל אורך 4 חודשי המנוחה-לפחות מחצית מתקופה זו עדיין עסקתי ב"סקי" בלבד,במחצית השניה של תקופה ההחלמה שילבתי פעם בשבוע ריצה לא במאמץ גבוה.
    כאשר הלכתי אל האורתופד הרגשתי זילזול.
    לא נאמר לי מה עליי לעשות בדיוק אלא רק לנוח.
    אני בטוח שיש יותר מה לעשות בעניין ואני מוכן לעשות הכול על מנת להחלים.
    יש לציין כי הכאבים אכן פחתו והם עדיין בזמן מאמץ,אך פחתו.

מה ניתן לעשות?
    חשבתי לפנות אל רופא מומחה שעוסק בתחום הספורט ועם ספורטאים בצורה צמודה ובקיע בנושא יום יום.
    אשמח לכל תגובה מכם !
    שבוע טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שבר מאמץ בשוק שמאל

הוספת תגובה

• השאלה אם זאת לא פרסומת

אופיר
    11/10/2009

השאלה אם זוהי לא פרסומת ואם זה באמת דבר שעוזר.
    ותודה רבה על התגובה המהירה.
    אשמח לתגובה מאחד המנהלים והמומחים פה :).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וונדר מומיו

רונן
    08/11/2009

לבעיתך הידוע מאד גם בצבא, ידוע על מוצר בשם "וונדר מומיו" שעוזר מאד לשברים בכלל ושברי מאמץ בפרט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נזק מאמץ

ד''ר יוני ירום
    10/11/2009

נזקי מאמץ הינם תופעה ידועה בקרב פעילים גופנים ויותר מכל אצל מתגייסים צעירים
    הסיבות אינן ברורות עד תומן אך ידוע כי עמידה ממושכת, חוסר שתייה, שעות שינה מעטות וסרגל מאמצים חזק מדי יכולים לגרום לבעייה
    בבדיקות רואים שינויים ברקמת העצם אשר נחלקים לכמה דרגות חומרה והטיפול הנו בעיקר הורדת עומס ופעילות בהתאם לרמת הכאב יחד עם מדרסים מתקנים ובולמי זעזועים ותיקון הסיבות האחרות שהוזכרו בתוספת קרח אשר מושם (עם מגבת מטבח דקה על מנת למנוע כוויות קור) על האיזור לחצי שעה לפחות פעם ביום וחזרה הדרגתית ביותר - להתחיל מרמת אפס ולהתקדם ב 10% כל פעם . לא צריך להבהל מכאבים בעצימות זו - לאחר שנותנים לגוף להתרגל קיים שיפור מתמיד
    אין בעייה לנסות משחות למינהן ואים בעייה לבצע חדר כשר, אופניים , קרוס טריינר וכל השאר.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מניסיונך?

צוריאל
    30/11/2009

אופיר, אני חייל בחופשה קצרה בעקבות שברי מאמץ. חיפשתי באינטרנט והגעתי לשאלתך בפורום.
    מאחר וגם לי הציעו ידידים את ה"וונדר מומיו", אודה לך מאד אם תוכל לומר לי מנסיונך האם זה באמת כל כך טוב כמו שמספרים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא השתמשתי ולא סומך על חומרים

אופיר
    02/12/2009

שלום לך חייל יקר.
    מנסיוני לא השתשמתי ולא סומך על חומרים חיצוניים.
    בהצלחה! ושמור על עצמך!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יכול להיות שישנו עוד פיתרון

ד''ר יוני ירום
    06/12/2009

קיים מכשיר גדול המשתמש בגלים מגנטים והיעיל לריפוי שברים
    החלנו בניסוי לעזרה לשברי מאמץ וכרגע זה נראה לא רע
    אם הבעייה ממשיכה- דבר איתי ישירות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבעיה אכן נמשכת

אופיר
    06/12/2009

הבעיה אכן נמשכת והתחלתי במנוחה נוספת של עוד כמה שבועות בתקווה שבסוף אצליח להירפא.
    אשמח לשוחח איתך ישירות.
    לגבי המכשיר גם אשמח להיות כחלק מהניסוי.
    כיצד ניתן ליצור עימך קשר?רק דרך המרכז האולימפי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לכל הסובלים והמתעניינים

ד"ר איתמר רז
    07/12/2009

ראשית, ה"וונדר מומיו" הנו מוצר טבעי המגיע בכמוסות ו/או בנוזל והוא נלקח פנימית ולא חיצונית.
    העיקר. מנסיוני עם לא מעט סובלים בבי"ח ביקור חולים בירושלים וברפאות קופ"ח בהם אני עובד. ה"וונדר מומיו" מאד מאד יעיל לאיחוי שברים בכלל ושברי מאמץ בפרט (וביתר קלות ומהירות).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבעיה אכן נמשכת

אופיר
    06/12/2009

הבעיה אכן נמשכת והתחלתי במנוחה נוספת של עוד כמה שבועות בתקווה שבסוף אצליח להירפא.
    אשמח לשוחח איתך ישירות.
    לגבי המכשיר גם אשמח להיות כחלק מהניסוי.
    כיצד ניתן ליצור עימך קשר?רק דרך המרכז האולימפי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכן כן-

ד''ר יוני ירום
    08/12/2009

מדיקס 03-6482333

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיוק אותה הבעיה גם לי

דורין
    21/06/2010

אני סובלת משבר מאמץ בשוק השמאלית
    איזה כאבים! בייחוד בזמן פעילות! וגם לפעמים בעת מנוחה אני מרגישה לחץ ודפיקות במקום
    אבל הבעיה היא שאני מדריכת אירובי- זוהי עבודתי ופרנסתי
    וממש בעייתי לי לקחת מנוחה ארוכה...
    גם כשלקחתי מנוחה וכדורים זה נעלם לתקופה
    וחזר עכשיו ממש בשבועות האחרונים
    ממש מייאש הקטע הזה כי אין לזה פתרון חד משמעי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו