שבר מרוסק בשוק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שבר מרוסק בשוק
    נעמי פיינר
    14/11/2009

ב-15.9.2009 שברתי את השוק שבר מרוסק וקרעתי את המיניסקוס ברגל שמאל. קשה להאמין אבל נפגעתי בזמן קפיצה במהלך משחק כדור סל, הרגשתי שנפגעתי בזמן הקפיצה באויר. אני בת 48 עברתי ניתוח הצמידו לי לשוק פס מתכת עם ברגים ותפרו לי את המיניסקוס. אני חודשיים אחרי הניתוח אני אמורה להתחיל לדרוך על הרגל השבוע. אני מאוד אוהבת לעסוק בספורט ולטייל טיולים למטיבי לכת. בזמן האחרון נאמר לי שרוב הסיכויים שלא אוכל לחזור לפעילויות הרגילות שלי וזה מלחיץ אותי. מה עלי לעשות כדי לשפר את תיפקודי בעתיד ומה באמת צפוי לי לפי מקרים דומים. אשמח לשמוע עצות של אנשים שניפצעו פציעה דומה לשלי, ואיך היה השיקום.
    תודה נעמי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שבר מרוסק בשוק

הוספת תגובה

• טווח פעילות

נעמי פיינר
    16/11/2009

כיום חודשיים אחרי הניתוח אני יכולה לכופף את הברך עד 90 מעלות ולמרות שאני מדי יום רוכבת על אופני כושר ומנמיכה את הכסא בכל פעם אני לא מצליחה להגדיל את טווח הפעילות של הברך, וכל יום מחדש כשאני מתחילה את הרכיבה יש לי תחושת רגרסיה כי הסיבובים הראשונים מאוד קשים וכואבים, וזה די מתסכל יש לי הרגשה שאני לא מתקדמת. מה עלי לעשות? האם יש תרגילים אחרים שיכולים לעזור לי?
    מחכה לתשובות. נעמי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אהלן נעמי

ד''ר יוני ירום
    18/11/2009

האם את נמצא בשיקום?
    האם נוכל לדעת מה מידת השבר ומה בדיוק עשו בניתוח?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרטים על הפציעה

נעמי פיינר
    18/11/2009

השוק היתה מרוסקתממש מתחת הברך ועד לאמצע השוק, בניתוח הצמידו לעצם השוק פלטינה באורך של כ15 סמ עם 10 ברגים, ותפרו את המיניסקוס שנקרע. אני נמצאת בבית מקבלת תרגילים מפיזיוטרפיסט ומחר אני אמורה להתחיל לדרוך.
    ניסיתי להוסיף צילום אך זה לא התאפשר בגלל סוג הקובץ.
    אני אבדוק מאוחר יותר במכתב השחרור עוד פרטים רפואיים על הפציעה והטיפול שקיבלתי.
    תודה נעמי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בסדר- ביקשתי משרון שתעיף מבט ותוסיף

ד''ר יוני ירום
    18/11/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

שרון רוזנמן
    19/11/2009

שלום נעמי
    השאלה היא האם את מטופלת ע"י פיזיותרפיה מעבר לתרגילים, כלומר-טיפול ידני.
    לרב בכדי לשפר טווח תנועה יש צורך בעבודה מנואלית של פיזיותרפיסט ובמקביל עבודה עצמית ע"י תרגילים בכדי לשמר טווח זה.(בתאום עם הפיזיותרפיסט שמכוון את התרגילים למצבך)
    כמובן שכל זה תלוי בהוראות המנתח ובטווח התנועה שהושג בניתוח.
    בהצלחה
    שרון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו