פיקת הברך לא באמצע

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פיקת הברך לא באמצע
    תומר
    03/06/2010

שלום, אני בן 22, יש לי כאבי ברכיים ופיזיותרפיסטית אמרה שזה מכיוון שהפיקה שלי זזה באלכסון ולא ממוקמת באמצע כמו שאמור להיות. כמו כן היא אמרה שצריך לחזק את שריר הירך הפנימי.

רציתי לשמוע דעה נוספת.. מה ניתן לדעתכם לעשות .. כאבי ברכיים כבר שנתיים האם יכול להיות נזק בעקבות התופעה חוץ מהכאב?

מה דעתכם, האם ניתן לעזור לפיקת הברך לשוב למסלול תקין? הבנתי ממנה שזהו מבנה גופי ואותו הרי לא ניתן לשנות אך מה בכל זאת אתם חושבים והאם זו תופעה מוכרת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פיקת הברך לא באמצע

הוספת תגובה

• פיקה

שרון רוזנמן
    04/06/2010

אכן יתכן וזהו מקור הכאב. התופעה בהחלט מוכרת ושכיחה.
    חשוב לבדוק מה הסיבה למיקום זה של הפיקה- יתכן והמקור הוא הירך, כפות הרגליים,חוסר איזון שרירי ועוד....
    בהתאם לכך כדאי לטפל.
    חלק מהטיפול הוא אכן חיזוק שרירים ומתיחות בהתאם.
    חשוב לטפל כי מעבר לכאב ,לאורך זמן תיתכן פגיעה בסחוס ועוד... הרי גם הכאב מראה על בעיה כלשהי.
    בהצלחה
    שרון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה שרון המשך

תומר
    04/06/2010

האם היית מתרגלת בתרגילים פשוטים כגון הרמת רגליים וכו.. או על משטחים לא יציבים?

האם הפיקה חוזרת למסלולה עקב התרגילים או שפשוט הכאבים מפסיקים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיקה

שרון רוזנמן
    07/06/2010

התרגילים הם בהתאם לגורמי הבעיה-חלקם אכן רגילים ופשוטים אך צריכים להתאים לך. עבודה על משטחים לא יציבים היא בד"כ חלק מהתכנית.
    חיזוק השרירים גורם להורדת עומס מהמפרק ולירידה בכאב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו