מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ציסטה בקרסולרועי02/12/2010
שלום,
אני חייל בשירות סדיר ולפני 7 חודשים נקעתי את קרסול רגלי השמאלית, והטיפול שקיבלתי ניתן לי במסגרת הצבאית.
ביצעתי מספר טיפולי פיזיותרפיה וההטבה הייתה חלקית, אך במאמץ נשארו לי עדיין קצת כאבים.
בתקופה האחרונה, חזרו לי כאבים בקרסול וראיתי שבצד הפנימי של הרגל (לא בצד של הנקע) נוצרה לי מעין בלוטה (אך הרגל כאבה לי גם בצד החיצוני של הנקע).
עשיתי בדיקת US וההדגמות היו תקינות בכל הפרמטרים.
בגיד ה-FDL ההדגמה הייתה תקינה אך כתוב:"באיזור הפטישון במעטפת הודגם תהליך נוזלי בגודל 0.8*0.5 ס"מ ייתכן גנגליון ציסט".
יש לי מספר שאלות לגבי העניין:
1. מה זה בעצם גנגליון ציסט?
2. האם זה יכול לעבור ללא טיפול?
3. מה דרך הטיפול בזה?
4. אם זה לא כואב יותר מדי אז ישנה אפשרות לטפל ללא ניתוח?
5. מהם הסיכונים בניתוח?
6. האם ישנה אפשרות שזה נגרם בעקבות הנקע?
7. האם ישנה אפשרות לרשלנות רפואית שהובילה לדבר?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה בקרסול - תגובה
ד''ר יוני ירום06/12/20101. הפרעה במעטפת הגיד עם הצטברות נוזלים היכולה לגרום לאי נוחות וכאב
2. כן
3. לחץ, פיסיותרפיה, הזרקת קורטיזון ואם כלום לא עוזר - מנתחים
4. רצוי
5. סיכונים מועטים האופייניים לכל ניתוח
6.כן
7.לא כל כך
8. בבקשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)