ברכיים....

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ברכיים....
    נועם
    19/12/2010

שלום,

בת 26, הייתי פעילה גופנית (ריצה של 30 דק 3 פעמים בשבוע, טיולים),

לפני כ-10 חודשים החלו כאבים בשתי הברכיים. בתחילה היה כאב חמור מאד. 2 אורטופדים אבחנו כונדרומלציה פטלה. הסיבה אינה ברורה, יש גמישות קלה אך לא משמעותית. נוגדי דלקת נון-סטרואידלים (אתופן) לא עזרו.

בעקבות הדרכת פזיוטרפיסטית התחלתי בתרגילים שונים לחיזוק שרירי הירך. לאחר מספר חודשים היה שיפור, אבל מזה 7 חודשים המצב לא משתנה:

כל עוד אני נמנעת מהליכה (אפילו 10 דקות!) וירידה במדרגות אין כאבים. אם אני חורגת מכך יש כאב. אני מתמידה בביצוע תרגילי החיזוק.

אני מאד מתגעגעת לפעילות של ריצה/הליכה וגם לטיולים.

שאלותי:

1- האם המצב צפוי לחלוף? תוך כמה זמן? לא הצלחתי לקבל תשובה לשאלה זו מאף מקור.

2- מה עליי לעשות כדי לשפר את המצב?

תודה, יש לי קצת רקע רפואי, אז אפשר להסביר בהרחבה אם יש צורך ;)

תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ברכיים....

הוספת תגובה

• ברכיים.... - תגובה

שרון רוזנמן
    20/12/2010

בכדי לשפר את המצב כדאי ללכת לרופא המתמחה בתחום כדי שדבר ראשון יאבחן את הבעיה.
    בנוסף על פי מה שכתבת לא היית בטיפול פיזיותרפיה מסודר. תרגילים הם בהחלט חלק מהטיפול אך יש עוד אמצעים שאפשר לטפל בהם ואני ממליצה לך לנסות אותם.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כנראה לא הייתי ברורה

נועם
    20/12/2010

שני רופאים אורטופדים (אחד מתמחה בברכיים) אבחנו כונדרומלציה פטלה.
    הייתי בטיפול פזיותרפי מסודר מאד כמה חודשים וככל הנראה זה לא היה טוב מספיק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו