מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שבר מאמץ בשוקגיא06/05/2011
שלום,
שמי גיא, חייל בן 20.
לפני הגיוס לצבא, התאמנתי הרבה - ונוצרו לי שברי מאמץ בעצמות השוקיים של שתי הרגליים (נראה בוודאות במיפוי עצמות).
לאחר תקופת החלמה, התגייסתי, והכאבים חזרו מעט בזמן הצבא אך עם הזמן חלפו.
היום אני בקורס מ"כים ובשל כך עושה מאמץ גופני גדול מהרגיל.
הכאבים חזרו, בעיקר בשוק שמאל, ואין לי ספק שמדובר בשברי מאמץ.
הליכה ללא נעליים גורמת לי לכאבים חזקים.
חשוב לציין שבנוסף לכך, לפני הגיוס אורטופד אמר לי שאני סובל ממה שנקרא "רגלי O" ושזה כנראה גורם לי לעומס על הברכיים ועל השוק ולפיכך לשברי מאמץ חוזרים.
בנוסף, אני סובל מOsgood shlaters בעיקר בברך ימין, כבר מגיל 11.
עוד חשוב לציין שלאחרונה צריכת הסידן שלי ירדה מאוד בגלל הקורס ותנאי מזון קשים יותר.
אינני יכול להפסיק מאמץ גופני לגמרי, כיוון שאני זקוק לכך לצורך התפקוד הצבאי.
שאלתי היא:
מה אני כן יכול לעשות?
איזה אביזרים אורטופדים יכולים לעזור לי?
פיזיותרפיה?
תוספת סידן? (קניתי תוספת סידן של GNC "קלצימט פלוס 800" אבל אני חושש להשתמש בזה ללא ייעוץ. האם זה בסדר לקחת את התוסף הזה? מה הסיכונים? יש תוסף שיכול להתאים יותר?).
משחות?
תודה רבה מראש,
גיא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר מאמץ בשוק - תגובה
ד''ר יוני ירום12/05/2011נראה שאתה צודק
שחק עם המאמצים והשתדל להוריד עומסים
קרח על האישור פעמיים ביום לחצי שעה יעזור
חשוק שיניים וצע למנוחה אחרי הקורס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)