פיזיוטרפיה לאחר שבר קרסול מורכב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פיזיוטרפיה לאחר שבר קרסול מורכב
    איתן
    11/05/2011

למנהלי הפורום שלום ! לפני שלשה וחצי שבועות עברתי ניתוח שבר טרימלאולרי מורכב בקרסול. סיכום הניתוח להלן:

רדוקציה וקיבוע שבר טרימלאולרי בגישה משולבת:
    גישה אחורית לשחזור וקיבוע שבר פטישון אחרוי בפלטת בטרס 1/3 טובולרית, וקיבוע שבר פטישון לטרלי בבורג LAG ופלטת 1/3 טובולרית. בגישה מדיאלית – שחזור וקיבוע שבר פטישון מדיאלי ב KWx2 ו TBW. בסטרס ל ER ללא פגיעה סינדסמוטית. הושם בסיום ניתוח במגף גבס.

התפרים הורדו לפני שבוע והושם גבס קל אותו הורו לי להוריד בעוד 4 שבועות (סה"כ 6 שבועות מהניתוח) ואז להתחיל בפיזיוטרפיה.

הבעיה היא שאני מבולבל נורא לגבי הנושא שכן מספר פיזיוטרפיסטים שדיברתי איתם אמרו לי כל אחד משהו אחר .... האחד המליץ על פגישה של פעם בשבוע במשך 6 פעמים "בתור התחלה". השני (בעל תואר שני בפיזיו ואחד המוכרים בתחום הספורט) המליץ לי לשלב בין שירות פרטי שלו ובין פיזיו בקופת חולים (כדי שלא יצא לי יקר מדי). ואילו אורטופד המלית להתחיל מ 4 פעמים בשבוע...

אני מאד מעוניין לגשת לגורם המקצועי ביותר שניתן כדי למזער למינימום בעיות עקב הניתוח והשבר בעתיד, שכן אני קורא שהמון אנשים שעברו ניתוח דומה סבלו ועדיין סובלים ממוון בעיות כגון ניתוחיםחוזרים, תזוזות שבר ודלקות פרקים עקב שחיקת סחוס...

מה המלצתכם אלי בנושא, ז"א למי לפנות, מתי ובאיזה תדירות הייתם ממליצים להפגש כדי שכאמור, הקרסול תחלים באופן האופטימלי ?

כמו כן באיזה מקרים עלולים להווצר בעיות סחוס והאם ניתן למנוע או לצמצם למינימום את הסיכון שבעיות כאלה תופענה ע"י פיזיוטרפיה מסויימת, ולמה עלי לדאוג או לבקש לבצע במסגרת הטיפול כדי לצמצם זאת?

תודה רבה על עזרתכם, זקוק לה !!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• פיזיוטרפיה לאחר שבר קרסול מורכב - תגובה

ד''ר יוני ירום
    12/05/2011

איני מצליח לקרוא עד הסוף אבל אין ספק שאחרי ניתוח שכזה חייבים בשיקום ממוקד על מנת להחזירך לטווחי תנועה ותפקוד ויפה שעה אחת קודם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר כיצד יודעים לאיזה פיזיו לפנות ?

איתן
    12/05/2011

מה המלצתך ? אם כפי שתה אומר המקרה הוא מיוחד ודורש טיפול ממוקד ומקצועי, כיצד אוכל לדעת למי או לאן לפנות ? אני חייב להתחיל פיזיו בעוד שלשה שבועות ומאד מבולבל

תודה רבה (אשמח לקבל גם תשובה במסרים)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר כיצד יודעים לאיזה פיזיו לפנות ? - תגובה

ד''ר יוני ירום
    17/05/2011

תלוי במקום מגוריך
    פנה אישית ואמליץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו