מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פיזיוטרפיה לאחר שבר קרסול מורכבאיתן11/05/2011
למנהלי הפורום שלום ! לפני שלשה וחצי שבועות עברתי ניתוח שבר טרימלאולרי מורכב בקרסול. סיכום הניתוח להלן:
רדוקציה וקיבוע שבר טרימלאולרי בגישה משולבת:
גישה אחורית לשחזור וקיבוע שבר פטישון אחרוי בפלטת בטרס 1/3 טובולרית, וקיבוע שבר פטישון לטרלי בבורג LAG ופלטת 1/3 טובולרית. בגישה מדיאלית – שחזור וקיבוע שבר פטישון מדיאלי ב KWx2 ו TBW. בסטרס ל ER ללא פגיעה סינדסמוטית. הושם בסיום ניתוח במגף גבס.
התפרים הורדו לפני שבוע והושם גבס קל אותו הורו לי להוריד בעוד 4 שבועות (סה"כ 6 שבועות מהניתוח) ואז להתחיל בפיזיוטרפיה.
הבעיה היא שאני מבולבל נורא לגבי הנושא שכן מספר פיזיוטרפיסטים שדיברתי איתם אמרו לי כל אחד משהו אחר .... האחד המליץ על פגישה של פעם בשבוע במשך 6 פעמים "בתור התחלה". השני (בעל תואר שני בפיזיו ואחד המוכרים בתחום הספורט) המליץ לי לשלב בין שירות פרטי שלו ובין פיזיו בקופת חולים (כדי שלא יצא לי יקר מדי). ואילו אורטופד המלית להתחיל מ 4 פעמים בשבוע...
אני מאד מעוניין לגשת לגורם המקצועי ביותר שניתן כדי למזער למינימום בעיות עקב הניתוח והשבר בעתיד, שכן אני קורא שהמון אנשים שעברו ניתוח דומה סבלו ועדיין סובלים ממוון בעיות כגון ניתוחיםחוזרים, תזוזות שבר ודלקות פרקים עקב שחיקת סחוס...
מה המלצתכם אלי בנושא, ז"א למי לפנות, מתי ובאיזה תדירות הייתם ממליצים להפגש כדי שכאמור, הקרסול תחלים באופן האופטימלי ?
כמו כן באיזה מקרים עלולים להווצר בעיות סחוס והאם ניתן למנוע או לצמצם למינימום את הסיכון שבעיות כאלה תופענה ע"י פיזיוטרפיה מסויימת, ולמה עלי לדאוג או לבקש לבצע במסגרת הטיפול כדי לצמצם זאת?
תודה רבה על עזרתכם, זקוק לה !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיזיוטרפיה לאחר שבר קרסול מורכב - תגובה
ד''ר יוני ירום12/05/2011איני מצליח לקרוא עד הסוף אבל אין ספק שאחרי ניתוח שכזה חייבים בשיקום ממוקד על מנת להחזירך לטווחי תנועה ותפקוד ויפה שעה אחת קודם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר כיצד יודעים לאיזה פיזיו לפנות ?
איתן12/05/2011מה המלצתך ? אם כפי שתה אומר המקרה הוא מיוחד ודורש טיפול ממוקד ומקצועי, כיצד אוכל לדעת למי או לאן לפנות ? אני חייב להתחיל פיזיו בעוד שלשה שבועות ומאד מבולבל
תודה רבה (אשמח לקבל גם תשובה במסרים)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר כיצד יודעים לאיזה פיזיו לפנות ? - תגובה
ד''ר יוני ירום17/05/2011תלוי במקום מגוריך
פנה אישית ואמליץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)