עישון לפני ניתוח הרמה והגדלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עישון לפני ניתוח הרמה והגדלה
    מסי כהן
    16/09/2011

היי - יש לי עוד פחות משבוע ניתוח הרמה והגדלת חזה אני מעשנת 5 סיגריות ליום ולא מצליחה להפחית השאלה היא אם לדחות את הניתוח למצב של גמילה מוחלטת או שזה גם בסדר לעבור ניתוח שכזה. אשמח לקבל תשובה דחוף תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• עישון לפני ניתוח הרמה והגדלה - תגובה

ד``ר רונן גלזינגר
    16/09/2011

מסי שלום

בניתוח הרמה והגדלה יש מסבר רב של תפרים.
    שניים מהחומרים הנמצאים בטבק והמזיקים ביותר הם הניקוטין וחד-תחמוצת הפחמן. שני החומרים פוגעים קשה באספקת הדם ובאספקת החמצן לרקמות. הניקוטין גורם לכיווץ כלי הדם הקטנים שבעור ועל ידי כך מקטין את כמות הדם הזורמת אליו. דבר זה מפריע בתהליך ריפוי הפצע ולצלקת מכוערת יותר במקרה הטוב. במקרה קיצוני יותר הירידה באספקת הדם לעור היא במידה כה רבה שהיא גורמת למצב בו חלק מהעור עובר נמק ומת. בדרך כלל המקום בו העור יעבור נמק הוא המקום בו המתח על העור הוא הרב ביותר.
    אני אינני מאפשר לנשים שלא הפסיקו לעשן לפחות חודש, הפסקה מוחלטת, לעבור ניתוח מרובה חתכים ותפרים.
    אין הבדל מבחינת העור וכלי בדם אם עישנת סיגריה אחת או יותר.
    מומלץ לעדכן את הרופא המנתח לגבי אי הפסקת העישון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו