מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לגבי תופעות מחלת ALCLמעיין25/02/2019
היי, נשים שחלו בalcl האם זה קרה כעבור המון שנים עם השתלים או גם בשנים הראשונות?במידה ההרגשה בסדר והולכת ל us שיגרתי ואומרים לי שהכל תקין אני יכולה להיות רגועה? בus אפשר לזהות alcl ואם כן לפי מה?
אשמח לתשובה . מצרפת קובץ של השתלים שיש לי מ2009 מנטור אודה לך אם תגיד לי האם הם מחוספסים.תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ALCL
ד``ר אופיר שיין-מומחה לכירורגיה פלסטית וניתוחים אס27/02/2019הי מעיין, תודה על שאלתך. ALCL הינה לימפומה מסוג מסויים שיכולה להופיע סביב שתל סיליקון בשד ואז היא נקראת BIA-ALCL.
זוהי תופעה מאוד מאוד מאוד נדירה (יש כ 500 מקרים בעולם מסך כל הנשים שעברו הגדלת חזה) ושפירה למדי - כלומר נדיר שהיא שולחת גרורות או מביאה, חלילה, למוות. כלומר - יש לשים דברים בפרופורציה בכל הקשור למחלה הזו. השכיחות לסרטן שד, להזכירך, עומד על אחת לכל תשע ואולי אפילו שמונה נשים. בהקשר הזה חשוב לי לציין שדווקא נשים שעברו הגדלת חזה עם שתלי סיליקון מגלות בדרך כלל את סרטן השד שלהן בשלב מוקדם יותר מנשים שלא עברו הגדלה כלל - בגלל שהן נמצאות במעקב שוטף. אבל סרטן שד, כאמור, לא קשור לשתל אלא לגורמים אחרים.
לגבי ההסתמנות של BIA-ALCL בדרך כלל זה מתבטא כהצטברות משמעותית!! של נוזל בשד כלומר התנפחות משמעותית של השד ורק זמן רב אחרי הניתוח (לא בשנה הראשונה). במקרים בודדים תוארו סימנים אחרים כמו גוש אבל ברוב המקרים ההסתמנות היא כמו שאמרתי.
בנוגע לשתלים - כן הם מנטור מחוספסים ואין כל סיבה לדאגה.
לאחרונה יש שמועות שמסתובבות שבשתלים יש מתכות כבדות וכיוב' - אז רק רציתי לציין שגם בגוף יש מתכות כבדות ואפילו רעלים הזויים כמו ציאניד שדרושים לגוף במינונים זעירים לתפקוד השוטף נמצאים במשמש ושקדים ודובדבנים אורגניים כלומר לא בגלל דרך הגידול המודרנית אלא בגלל - הטבע....
בשתלים של מנטור וברוב החברות שנמצאות בשימוש שוטף בארץ - אין מתכות או חומרים בריכוזים היכולים לגרום להרעלה אמיתית בגוף. יש קבוצות של נשים בעולם שמשייכות כל מיני סימפטומים אצלן לשתלים בחזה ואז הפתרון הוא להוציא את השתלים וגם זה רק אחרי בירור רפואי מקיף ששלל סיבות אחרות והגיוניות יותר לסימפטומים האלה.
לסיכום - אין צורך להיות בלחץ ואם יש דאגה בלבך מומלץ לגשת לבדיקה אצל מומחה בכירורגיה פלסטית.
מקווה שעזרתי דר' שיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
שאיבת חלב לאחר ניתוח הגדלת חזה
שינוי גודל פטמות במצבי חום וקור
כאב בתפר אחרי ניתוח הגדלת חזה לפני כ-10 שנים
גודל חזה לאחר החלמה מניתוח
תיקון גניקומסטיה והסרה של עודפי עור
הגדלת חזה ועליית משקל גוף
נזק בעת קרע בשתל סיליקון
אישור למימון ניתוח להקטנת שדיים - אשמח לתשובות
צורך בהחלפת שתלי סיליקון
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?