מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בירור לגבי שתלי סיליקוןמוריה18/03/2019
בוקר טוב, נודע לי היום על סכנת השתלים וחד משמעית רוצה להוציא ולא לשכנע אותי אחרת. רוצה לשאול נניח ויש שתל קרוע איך אתה מוציא אותו ביחד עם הקופסית enblock? זה אפשרי תמיד? ווניח יש לך טכניקות להיזהר שלא ישאר לי כלום מהסיליקון בשד? בעקרון בבדיקת US לא נראה קרע ואני מאמינה שהם אכן שלמים אבל רוצה לדעת ולהיות בטוחה מה קורה במידה ויש. שאלה נוספת אם הקופסית דקה אתה עדיין מצליח להוציא ENBLOCK? ראחת סרטונים של רופאים מחו"ל שעושים ENBLOCK וגם שהשתל נקרע מוציאים בשיא המיומנות בלי שחלילה ישפך סיליקון לשד. מה שמטריד אותי שפה עד עכשיו לא היו מוציאים קופסיות ובחו"ל עושים את זה על ימין ועל שמאל כבר שנים. אז איך יכולה להיות רגועה בהקשר למיומנות? שם הרופאים מוצאים הכל !! גם מהצלעות ENBLOCK ונראה שזה ללא בעיה.( השתלים מתחת לשריר)
אשמח לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוצאת שתלים עם הקופסית וכיוב'
ד``ר אופיר שיין-מומחה לכירורגיה פלסטית וניתוחים אס20/03/2019הי מוריה - הוצאת השתלים עם הקופסית enblock היא לגמרי לא חובה. אין לכך שום סימוכין בספרות העולמית. עדיין, מטופלות רבות מבקשות להוציא את השתלים enblock משום שהן מושפעות מדעת חברותיהן בחו"ל. גם אני וכל אחד מחברי שמבצעים ניתוחי enblock מעניקים תוצאה מצוינת ברמה עולמית כך שבהחלט אין סיבה לטוס לחו"ל. זה תמיד נראה "ללא בעיה" רק שלכל ניתוח בייחוד להסרת קופסית מהצלעות יש סיכונים ומי שאומר לך שאין סכנה כזו או אחרת בניתוח הזה - פשוט "מוכר לך" חלום. מה שתחליטי שיהיה בהצלחה. מוזמנת אלי ליעוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשתלים וקופסית
מוריה20/03/2019אגיע לפגישת ייעוץ.רציתי רק לציין שאני עמוק בנושא השתלים והקופסית והיום קראתי שהם מציינים שמה שגורם לalcl זה הקופסית . 2 מהנשים שחלו , חלו לאחר שהוציאו את השתלים אך הקופסית נשארה. Fda המושחתים שלחו היום מכתבי אזהרה לחברות וביניהן מנטור שהם חייבים להמשיך לבדוק את בטיחות השתלים לטווח ארוך זה נדרש מהם בעבר אך הם לא עשו זאת. שואלות את עצמנו למה fda לא דאגו שהם ימלאו את חובתם ובכלל איך מלכתחילה אושר משהו שהשימוש שלו לא בטוח ב100% על גבן של מיחוני נשים האמת הייתי שמחה לשמוע את דעתך בעניין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשתלים וקופסית
מוריה20/03/2019דבר נוסף רק בקבוצה של 80000 נשים אובחנו כבר 5 נשים עם alcl . מבחינתך זה נחשב נדיר? מבחינתי ממש לא! ושלא נדבר על המחלות האחרות שנשים חלו בהם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרט חשוב .
מוריה20/03/2019מצרפת לך מאמר של fda שאומרים alcl זה 1 ל 3816 זה ממש לא נדיר!! איך לא דורשים מנשים להוציא את השתלים אני לא מבינה?? יש נשים שבכלל לא מודעות איפה משרד הבריאות???? באמת מצפה לדמוע מה דעתך בעניין. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהALCL
ד``ר אופיר שיין-מומחה לכירורגיה פלסטית וניתוחים אס21/03/2019שאלה לי אליך. את נוהגת? בתאונות דרכים נהרגים כ 500 איש בארץ בשנה ועוד לא ראיתי שהרכבים הוצאו מחוץ לחוק. כנ״ל לגבי עישון והרשימה עוד ארוכה. אין דבר כזה 100% בטוח בכל דבר בחיים יש יתרונות וחסרונות. ולגבי הנתונים שאת מצרפת - יש לי הרבה כבוד לכל המטופלות שלי אבל אני לא אוהב שכל אחד מחשיב את עצמו מומחה.
אם היה לך ידע בסיסי בסטטיסטיקה היית מבינה שהקבוצה של ה 80,000 נגועה ב bias גדול ועל סמך קבוצה ברשת גדולה ככל שתהיה לא מבססים נתונים מדעיים. בנוסף - הנתונים שציטטת לגבי 1 ל 3000 הם חלקיים היות וכתוב שם בפירוש שהממצאים נעים בין מספר זה לבין 1 ל 30,000 שזה נדיר מאוד. לסיכום - ה FDA הוא גוף שמרן מאוד ונעשים שם דיונים שוטפים וגם אצלנו בארץ באיגוד ובמשרד הבריאות ואם נחשוב שיש סיכון לא סביר בשתלים ודאי שתצא הנחיה מסודרת בנושא. כרגע הנושא על תקן של מעקב בלבד והנדירות של ה ALCL מחייבת אזהרה מראש אך לא בהלה המונית. מקווה שעזרתי - רץ לנתח. יום נפלא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשתלים וקופסית
מוריה21/03/2019ד"ר שיין הדוגמאות שנתת לא מייצגות את המקרה הנתון .סיגריות לא הוצאו מהחוק אבל על קופסת סיגריות יש אזהרה בענק לגביי ההשלכות של מי שבוחר לעשן לגביי השתלים אף אחד לא הזהיר אני ועוד המון בנות כמוני מופתעות לדעת שזה מה שהכנסנו לגוף .גם לגביי תאונות אני אכן נוהגת ומודעת לכך שיש סיכוי לתאונות אבל יש לי בחירה! יש בפניי את כל המידע! הfda הורה למנטור לדאוג למידע היקפי לגביי בטיחות השתלים תוך 15 יום. Fda מציין שמנטור ועוד חברות לא עשו מחקרים כמו שצריך במהלך השנים כפי שנדרש מהם . וכביכול "גוערים" בהם קשקוש אחד גדול אז למה מלכתחילה הם (fda) אישרו אותם??!!! פתאום לאחר מכתב האזהרה שנשלח אליהם הם מתקשרים ופונים לנשים שכתבו להם מכתבים גם מלפני 16 שנה!!! והם התעלמו פתאום שולחים שאלונים לנשים. קמו לתחיה. מה שנעשה פה זה דבר נוראי!!!! אופיר שיין אתה אדם מדהים ומנתח מקצוען! כמובן הטענות לא מופנות אלייך. רק חבל שהכירורגים לא מודים(אגב חלקם כן) בכך ששתלים זה סיכון שצריך לקחת בחשבון ובאמת לא הבנתי למה מבחינתך לפי הסטטיסטיקה שכתבו fda למה אתה קורא לזה נדיר? גם נניח וזה 1 ל30000 ולא 1 ל 3800 כמו שאמרתי זה מבחינתי לא נחשב נדיר!! תודה לך!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיבוך נדיר
ד``ר אופיר שיין-מומחה לכירורגיה פלסטית וניתוחים אס21/03/2019שוב הי :-)
סיבוך נדיר מאוד מוגדר אצלנו כסיבוך שקורה בפחות מ 1 ל 10,000 ניתוחים. עניין של הגדרה. הנתונים שמפורסמים מגיעים מקבוצות שחלקן בעלות עניין ל״סדר״ את הנתונים. לא ממש ידענו על ה ALCL לפני חמש שנים לדוגמא אני כתבתי ב 2016 את נייר העמדה של האיגוד שלנו ובעקבות זה גם שינינו את מסמכי ההסכמה אז לא צריך לבוא ישר ולהאשים - מרבית הפלסטיקאים אנשים הגונים וישרים ומקצועיים.. גם בהגדלה יש בחירה חופשית .... זה לא שמישהו כוון אקדח על הרקה ומחייב נשים לעבור את הניתוח הזה. הוא פשוט ניתוח אדיר שמאוד מאוד מתגמל מבחינת החוויה האישית את מי שעוברת אותו אצל מנתח טוב.
בכל מקרה - מוזמנת ליעוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשתלים וקופסית
מוריה21/03/2019הייתי מעריכה מאוד אם אחרי שנודע על alcl מישהו היה מתקשר אליי ( המנתח שלי, משרד הבריאות), ומיידע אותי על הסיכון הייתי מוציאה ישר . אני ועוד נשים רבות לא בנויות לסיכונים שכאלה . מה ביקשתי?? רק תיתנו לי את המידע ואני אסתדר. אני ראיתי ניתוח אחד כזה שעשית ונראה שאכן הסרת את כל הקופסית (מן הסתם ביצעת עוד הרבה). . נשים רוצות להגיע אלייך וחלקן פוחדות שרופא שלא מאמין בעניין השתלים והקפסולה עלול להשאיר קפסולה במקומות מסובכים נניח בחלק האחורי. ידוע שרופא מיומן מצליח להוציא הכל. אבל מן פחד כזה שהרופא לא יתאמץ " טוב לא נורא את הרוב הוצאתי" כי כביכול מבחינתך אין שום בעיה שתישאר הקפסולה מבחינה בריאותית. אבל בשבילנו חשוב להוציא הכל ב100% הפחד של כל אישה זה להתעורר מההרדמה ולשמוע לא הוצאתי הכל. וגם במידה ויש שתל קרוע הדאגה שזה חלילה לא יישפך לשד ומשם יישאב הרעל . יש מן תחושה בקרב חלק מהבנות שרופא שמאמין מבחינתו זה דבר נוראי שהחומר ידלוף לשד במידה והשתל קרוע ויש לו טכניקות שזה לא ייגע בשד מוציא הכל ובאמת חשוב לו !! כי מבחינתו זה ממש לא טוב הוא באמת מאמין בזה!. חשוב שהכל יצא בצורה מושלמת שהשד יהיה נקי מכל חומר ! בגלל זה נשים קצת נרתעות מלהגיע למנתח שלא מאמין בזה . מבין אותי? יש מן פחד כזה .אבל תכלס עוד לא נתקלתי פה ברופא שמזדהה ומבין את החששות..ואתה ללא ספק מקצוען.
נושא מעייף..תודה ואגב ראיתי את נייר העמדה , מילה!! שאם הייתי רואה את זה לעולם לא הייתי מבצעת את הניתוח! ואף אישה נורמלית עם טיפת שכל לא הייתה מוכנה לבצע ניתוח שכזה.ממש רולטה רוסית..
תודה לך אופיר שיין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
שאיבת חלב לאחר ניתוח הגדלת חזה
שינוי גודל פטמות במצבי חום וקור
כאב בתפר אחרי ניתוח הגדלת חזה לפני כ-10 שנים
גודל חזה לאחר החלמה מניתוח
תיקון גניקומסטיה והסרה של עודפי עור
הגדלת חזה ועליית משקל גוף
נזק בעת קרע בשתל סיליקון
אישור למימון ניתוח להקטנת שדיים - אשמח לתשובות
צורך בהחלפת שתלי סיליקון
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?