אולטראסונד אמין- התייעצות חשובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אולטראסונד אמין- התייעצות חשובה
    יאנה
    26/03/2019

ד"ר שיין עשיתי אתמול us אמרו לי תקין יש לי שתלים מחוספסים 10 שנים כמעט..ועכשיו אמרו שלא תמיד יש סימנים ל alcl מה לעשות יש מצב שיש לי ואני לא יודעת?? 10 שנים שתלים מחוספסים..בעקרון אין לי תופעות לוואי מהשתלים מה עליי לעשות מה דעתך?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• חשש מ BIA-ALCL

ד``ר אופיר שיין-מומחה לכירורגיה פלסטית וניתוחים אס
    27/03/2019

יאנה יקרה שאלה נהדרת. ההסתמנות של ALCL היא בהגדלה של שד אחד בגלל הצטברות נוזלים. את זה רואים בעין לא צריך אולטראסאונד. זו היתה גם ההנחיה שלנו מ 2016 כשכתבתי את נייר העמדה של האיגוד בנושא.
    אתמול פורסמו המלצות האיגודים האמריקאי לכירורגיה פלסטית בעקבות הדיון ב FDA ולשמחתי וגם לשמחתך הם ממשיכים באותו קו שציינתי למעלה, כלומר, אם אין לך נוזלים בכמות משמעותית (מדגיש משמעותית) סביב השתל - הסיכוי שיש לך BIA-ALCL אפסי עד לא קיים. מזכיר שבשביל זה לא צריך אפילו אולטראסאונד פשוט רואים שהשד התנפח.
    ממוגרפיה אולטראסאונד ו MRI הן לא הבדיקות לשלילת BIA ALCL אלא ניקור של נוזל שהצטבר בכמות משמעותית סביב השד. אם את מרוצה מהחזה שלך והאולטראסאונד תקין - אין סיבה מיידית להחליף את השתלים. מקווה שעזרתי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אולטראסונד

יאנה
    27/03/2019

אני מודה לך על המענה. הרגעת אותי אבל עדיין יש בי חרדה ואני לא אדם חרד. הקבוצה שבה אני נמצאת ..מצד אחד רוצה לשאוב כל מידע ומיצד שני התחלתי לקחת וואליום וכבר אין לי ברירה חייבת להוציא אותם בכנס של fda הבנות שדיברו אמרו שלא חייב להיות סימנים לalcl ולפעמים רק בפתלוגיה של הקופסית אפשר לדעת מישהי שחלתה בזה אמרה שלא היה לה. ומאז וואוו נדפק לי המוח.אז מה יכול להיות שus תקין ובפתולוגיה יראו שיש??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה ליאנה

27/03/2019

אנחנו - הרופאים - לא מכירים תופעה כזו של מישהי שגילו לה במקרה ALCL בפתולוגיה.... מכירה את רב סרן שמועתי? לא צריך להלחץ מכל שמועה או אמירה...
    יש כאן בארץ המון מנתחים פלסטים אמינים וטובים שיכולים לעקוב אחריך במידה ותגיעי להבדק בצורה סדירה וכך תמזערי עד תום את הסיכוי שתתפספס לך חלילה (נדיר נדיר נדיר) ALCL.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחץ המונייי

יאנה
    27/03/2019

אתם לא מכירים כי לא היו מוציאים פסולות אז לא היו פתלוגיות...אבל עכשיו כשמוציאים ועושים פתולוגיה נראה שהמספרים עולים...וזב מלחיץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחץ שווא

27/03/2019

אף אחד לא שולח פתולוגיה מכוונת ל ALCL ללא חשד גבוה וכל מקרה חדש של ALCL מדווח ל FDA כך שאם אני אומר לא מוכר - סביר שלא מוכר. תבחרי את למי להאמין ותבחרי את ממה להלחץ. רק בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו