לופוס עורי ורגישות לסיליקון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לופוס עורי ורגישות לסיליקון
    גל
    02/12/2019

שלום דר,
    בהמשך לשאלתי האחרונה נזק בעת קרע בשתל ...כתבת שנוכחות השתל בגוף גם עשויה לעורר מחלה אוטואימונית לאו דווקא קרע. לפני כשנתיים פרץ אצלי לופוס עורי ...המחלה מופיעה רק בעור למזלי.בדיקות הדם תקינות ונשללה מחלה מערכתית. התעייצתי עם רופאה מומחית ללופוס והיא אמרה שאין מניעה לניתוחים פלסטיים כל זמן שהמחלה איננה מערכתית. אך ציינה שקיים סיכון קטן בחשיפה לסיליקון ובחולים עם רקע אוטואימוני הסיכון מוגבר יותר. השאלה היא אם אני בוחרת שתלים עם מי מלח לצורך העניין אני מקטינה את הסיכון להתלקחות המחלה אצלי? והאם יש שתלים עם מעטפת מחומר אחר ? כנראה לא מספיק שרק התוכן יהיה ממרכיב אחר לדעתי גם למעטפת יש משמעות. מאד רוצה לעבור את הניתוח אך חוששת שמערכת החיסון שלי לא תגיב טוב לסיליקון . מה אתה מציע?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לופוס עורי וסיליקון

ד``ר אופיר שיין-מומחה לכירורגיה פלסטית וניתוחים אס
    02/12/2019

גל יקרה קודם כל תרשי לברך אותך בברכת בריאות שלמה. באווירה של היום את צודקת - לא נשוש להשתיל שתלי סיליקון במטופלת עם רקע אוטואימוני. למרות שהסיכון להחמרה הוא אפסי הוא עדיין קיים, אגב את יכולה תמיד לעבור הגדלת חזה או לשים שתלים ואם תחול חלילה החמרה במצבך הרפואי - להוציא אבל זו אופציה קצת קיצונית. לגבי שתלי מי מלח - לא עובדים איתם היום.
    לגבי אופציות אחרות - הזרקת שומן זוהי האופציה המיטבית עבורך כמדומני.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו