מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה קודם - ניתוח הקטנת חזה או הריון?רויטל02/06/2010
שלום,
אני בת 36, בעלת חזה גדול מאוד ונפול, אחרי לידה אחת.
החזה מציק, מעיק, כבד ויש לי אישור רפואי לניתוח ממומן.
השאלה - מה קודם?
אני נורא רוצה ילד שני כבר, וגם הגיל משחק תפקיד...
מצד שני - נמאס כבר מהחזה ולעבור איתו עוד הריון, לידה והנקה יהיה ממש סיוט
רופא שהתייעצתי עימו אמר שאם אחכה עוד הריון - יהיה הרבה יותר קשה לשחזר את השד ויהיו יותר צלקות...
מצד שני - עוד רופא אמר שלאחר ניתוח הריון והנקה עלולים לקלקל את צורת השד ולהפילו...
מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקטנת חזה מתי?
ד''ר נמרוד פרידמן02/06/2010היי רויטל,
השאלה הראשונה שאני שואל אישה שרוצה לעשות ניתוח חזה היא האם ומתי את רוצה ילד נוסף.
במידה והיא מביעה את רצונה בהריון בשנה עד שנתיים הקרובות, אני ממליץ לה לדחות את הניתוח. הסיבה לכך היא שהחזה משתנה במהלך ההריון ולאחריו ולכן תוצאת הניתוח לא תשמר. בכל מקרה, אני ממליץ לא להכנס להריון בשנה הראשונה שלאחר הניתוח מכיוון שיש ליש להמתין עד לסיום תקופת ההחלמה (שנמשכת שנה). כפי שציינת, כניסה להריון בגיל 36 קשה יותר מאשר בגיל צעיר יותר והניתוח יכול לדחות את המועד עוד יותר.
אני לא מסכים עם קביעת הרופא שיהיו יותר צלקות או שיהיה קשה יותר "לשחזר את השד".
לסיכום...
ילדים זה שמחה והם בעדיפות ראשונה :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
שאיבת חלב לאחר ניתוח הגדלת חזה
שינוי גודל פטמות במצבי חום וקור
כאב בתפר אחרי ניתוח הגדלת חזה לפני כ-10 שנים
גודל חזה לאחר החלמה מניתוח
תיקון גניקומסטיה והסרה של עודפי עור
הגדלת חזה ועליית משקל גוף
נזק בעת קרע בשתל סיליקון
אישור למימון ניתוח להקטנת שדיים - אשמח לתשובות
צורך בהחלפת שתלי סיליקון
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?