מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חומר מועדף של השתליםאריאלה26/12/2018
איזה חומר הוא הכי טוב מבחינת השתלים, עם הכי פחות סיכונים לדליפות ולבעיות רפואיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתל מועדף
ד``ר אופיר שיין-מומחה לכירורגיה פלסטית וניתוחים אס26/12/2018הי אריאלה, כל השתלים שמאושרים על ידי משרד הבריאות הישראלי הם שתלים מצויינים ולכל מנתח יש את השתלים שהוא עובד איתם. אין הבדלים משמעותיים מבחינת משך חיי השתל או קרעים בין הסוגים השונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נמק שומני אחרי הקטנת חזהשרון25/12/2018
איך מטפלים בנמק שומני אחרי הקטנת חזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נמק שומני אחרי הקטנת חזה
ד``ר אופיר שיין-מומחה לכירורגיה פלסטית וניתוחים אס25/12/2018הי שרון השאלה היא מדוע לטפל? בדרך כלל עוזבים את זה בשקט כל זמן שכל קוי החתך סגורים היטב ואין בעיות ברקמה התת עורית.
במידה וזה מפריע מסיבות כאלה ואחרות ניתן לכרות אותו בניתוח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגשה של השתלים שנה אחרי ניתוחיערה23/12/2018
לפני שנה עשיתי ניתוח הגדלה, כבר כמה ימים יש לי תחושה של לחץ בחזה ואני מרגישה את השתלים, ממש כמו שהיה מיד אחרי הניתוח, למה תחושות אלה חוזרות עכשיו? זה אומר שמשהו לא תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ בחזה תקופה ארוכה אחרי ניתוח
ד``ר אופיר שיין-מומחה לכירורגיה פלסטית וניתוחים אס23/12/2018הי יערה.
זה נשמע כמו משהו שמצריך בדיקה על ידי המנתח שלך.
סביר שזה שום דבר אבל רק אחרי בדיקה של המנתח תוכלי לדעת בוודאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת שתלים בעקבות דליפהמילקי21/12/2018
עשיתי אולטרא סאונד וממוגרפיה ונאמר לי שיש לי דליפה בשתל...
האם זה חובה החלפה מידית?
אם בטיפולי להריון, האם חשוב להחליף שתל לפני הריון או שניתן לחכות עם זה עוד שנה?
כמה זמן אם בכלל ניתן לחיות עם זה? כמה מסוכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפת שתלים בהריון
ד``ר אופיר שיין-מומחה לכירורגיה פלסטית וניתוחים אס21/12/2018הי מילקי, אם את עדיין לא בהריון עדיף שתחליפי שתלים ואז תמשיכי. אם את כבר בהריון אין בכך שום דבר מסוכן והייתי ממליץ לעבור החלפת שתלים אחרי הלידה (אפשר גם אחרי סיום ההנקה אך אני ממליץ להתייעץ עם פלסטיקאי) בכל מקרה MRI היא בדיקה מדוייקת יותר לאיתור קרע מאשר ממוגרפיה ו אולטראסאונד אז אולי שווה לשקול לבצע MRI
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתלים - Allegran Textured implantsמעיין19/12/2018
שלום, יש לי שאלה בעקבות הפרסומים במדיה לגבי השתלים המחוספסים של Allergan. היום קראתי כתבה שהרשויות בצפרת ובאנגליה הוראו על איסור בשימוש בשתלים של Allegran מסוג Textured implants מחשש לסרטן ALCL.
האם מכירים את הנושא בארץ? מה אני אמורה לעשות כרגע כשידוע לי שזה סוג השתלים שיש לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתלים מחוספסים של אלרגן ו ALCL
ד``ר אופיר שיין-מומחה לכירורגיה פלסטית וניתוחים אס19/12/2018הי מעיין שאלת שאלה חכמה מאוד.
ראשית עלי לציין שהסיכוי לחלות ב ALCL הוא זניח עד כמעט לא קיים
שנית ALCL מתבטאת בנוזל בכמות רבה סביב השד והתקשות שלו והטיפול בה הוא ניתוחי (הוצאת השתלים וניקוי הקופסית). אין צורך בטיפול נוסף.
ואחרון אחרון חביב - ה FDA האמריקאי המחמיר ומשרד הבריאות הישראלי מאשרים את השתלים האלה לכן אין כל סיבה כרגע לדאוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גודל פטמות שונה אחרי הגדלהאפרת18/12/2018
עשיתי הגדלה לפני חודשיים, אחרי שהנפיחות ירדה שמתי לב שהשדיים לא ממש סימטריים ובעיקר שפטמה אחת גדולה מהשנייה. מתי אפשר לתקן את זה ואתה חושב שידרשו ממני תשלום נוסף על זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר א-סימטריה לאחר ניתוח הגדלה
ד``ר אופיר שיין-מומחה לכירורגיה פלסטית וניתוחים אס18/12/2018הי אפרת, א-סימטריה מסויימת היא חלק בלתי נפרד מהגוף שלנו ולכן אין צורך או כוונה להעלים א-סימטריה באופן מוחלט בניתוח.
בניתוח הגדלה אנו מעניקים נפח לשד ולא משנים את המעטפת כלומר את העור או את הפטמה והעטרה. במידה ויש א-סימטריה משמעותית שנגרמה מהניתוח ולא היתה שם קודם - בדרך כלל מקובל לתקן כעבור שנה מהניתוח המקורי ובעליות בסיסיות בלבד. אם מדובר בא-סימטריה של הפטמות והעטרות שהיתה גם לפני הניתוח וניתן לתקנה בצורה ניתוחית סביר שהמנתח יגבה ממך עלות מלאה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אישור הורים בגיל 17רז16/12/2018
אני בת 17 עם חזה א-סימטרי קל. האם אני יכולה לעבור ניתוח ללא אישור של ההורים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח חזה בקטינים
ד``ר אופיר שיין-מומחה לכירורגיה פלסטית וניתוחים אס17/12/2018הי רז, לצערי לא. תצטרכי להמתין לגיל 18 או להשיג הסכמה מהוריך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בהתכופפות אחרי הגדלהאילת13/12/2018
לפני חודשיים עשיתי הגדלה, יש לי כאבים חזקים בכל פעם שאני מתכופפת וגם כשאני מרימה את הידיים, מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים כחודשיים אחרי הגדלה
ד``ר אופיר שיין-מומחה לכירורגיה פלסטית וניתוחים אס14/12/2018הי אילת, חסרים לי נתונים כגון מה גודל השתל, היכן מוקם - מעל או מתחת לשריר ועוד אולם דבר אחד אני יכול לומר בוודאות - גשי למנתח שלך שיבדוק אותך ויענה לך על השאלה הזו. זוהי אחריותך ואחריותו לענות לך על השאלות. בגדול - זה לא משהו שאמור להיות אבל זה גם לא אומר שמשהו לא בסדר...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זמן החלמה מהקטנת חזהדנית12/12/2018
מהו זמן ההחלמה הממוצע מהקטנת חזה? אחרי כמה זמן אפשר לחזור לפעילות ספורטיבית יומיומית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זמן ההחלמה מהקטנת חזה
ד``ר אופיר שיין-מומחה לכירורגיה פלסטית וניתוחים אס14/12/2018הי דנית, בדרך כלל מקובל לחכות כחודש לפני חזרה לפעילות גופנית יומיומית אבל יש גמישות מסויימת תלויית מנתח ואיכות ההחלמה שלך. בהצלחה :-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקל מינימאלי להגדלת חזהדניאל11/12/2018
היו לי בעיות גדילה בילדות ואני עדיין מאוד רזה ושטוחה לגמרי. אני רוצה לעשות הגדלת חזה, האם הרקע הרפואי שלי והמשקל שלי יכולים להוות בעיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקל מינימום להגדלת חזה
ד``ר אופיר שיין-מומחה לכירורגיה פלסטית וניתוחים אס14/12/2018הי דניאל - אין משקל מינימום להגדלת חזה.
יש משקל מינימום להרדמה כללית. בהנחה שסיימת את ההתפתחות המינית שלך (לא ציינת בת כמה את) את יכולה לעשות הגדלת חזה. משקל המינימום להרדמה כללית נמדד לפי ערך BMI (יש מחשבונים ברשת). אם ה BMI נמוכך מ 14 ככל הנראה לא יסכימו להרדים אותך הרדמה כללית. בין 14 ל 16 תצטרכי לעשות בדיקות דם מקיפות.
תמיד שמורה לך האפשרות להגיע אלי או למנתח אחר שמבצע הגדלת חזה בהרדמה מקומית ואז אין מגבלת משקל.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת שתלים לאחר 15 שנה בעקבות חשש לקרעציפי10/12/2018
שלום,
לפני 15 שנה עשיתי הגדלת חזה. באוגוסט 18 עשיתי ממוגרפיה ואולטרסאונד ונראה חשש לקרע בצד שמאל.
בספטמבר עברתי החלפת שתלים. ועדין יש לי כאבים בצד שמאל לסרוגין כמו כן יש לי גוש קטן.
בשבוע שעבר עשיתי mri
ממצאים:
רקמה בלוטית סמיכה. האדרת רקע - קלה.
שד ימין: ללא האדרה חריגה.
שד שמאל: ללא האדרה חריגה שתלי סיליקון תת פקטורלים.
משמאל סיליקון חופשי מחוץ לשתל, השתל עצמו ללא קרע ברור לימפאדנופתיה אינטרנל ממרית עליונה משמאל, אות סיליקון בבלוטות.
סיכום:
דליפת סיליקון משמאל?
2BIRADS
אציין שחלק מהניתוח נעשה ניקוי.
אודה לתשובה מה עלי לעשות?
תודה ויום טוב ציפי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MRI לאחר החלפ"ש
ד``ר אופיר שיין-מומחה לכירורגיה פלסטית וניתוחים אס14/12/2018הי ציפי, מתנצל על העיכוב בתשובה - ימים עמוסים.
אני אישית חושב שה MRI היה מיותר. עברת החלפת שתלים כך שאין חשש לקרע חדש. מה שנראה ב MRI הוא ככל הנראה מעט סיליקון ישן סביב השתל וסיליקון בבלוטות בבית השחי. ממצאים אלה הם ישנים ונובעים מהקרע הישן שהיה...
לגבי הנקיון - לעיתים נשאר קצת סיליקון בכיס, בכמות מזערית שרואים ב MRI. בטוחני שהמנתח שלך עשה ככל יכולתו לנקות את הכיס ואז, כמו שאמרתי למעלה, ה MRI היה מיותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיצוב חזה ללא שתליםענבר10/12/2018
יש דרך לעצב את הצורה של החזה ללא שתלים? כיצד עושים את זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיצוב חזה ללא שתלים
ד``ר אופיר שיין-מומחה לכירורגיה פלסטית וניתוחים אס10/12/2018הי ענבר, כן בהחלט ניתן להזריק שומן עצמי או לבצע הרמת חזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי של החזה, 8 שנים אחרי הגדלהמיטל09/12/2018
האם זה נורמלי שהחזה משנה את הצורה שלו עם הזמן? עשיתי הגדלה לפני 8 שנים ואני מרגישה שהיום זה נראה אחרת...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי בחזה 8 שנים לאחר הגדלת חזה
ד``ר אופיר שיין-מומחה לכירורגיה פלסטית וניתוחים אס14/12/2018הי מיטל... 8 שנים זה הרבה זמן והרבה דברים יכלו להשפיע על צורת החזה. בהנחה שלא הרית ושאין קרעים ושלא התפתחה קופסית אז ככל הנראה מדובר רק בהתבגרות.. האם הפנים שלך זהות לאיך שהיו לפני 8 שנים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעה של ירידה במשקל על השתלאושרת05/12/2018
עשיתי השתלה לפני כמה שנים, מאז עליתי במשקל ואני נכנסת עכשיו למשטר דיאטה שהיעד שלי הוא להיות 10 קילו פחות, איך זה משפיע על הנראות של השתלים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה במשקל אחרי הגדלת חזה
ד``ר אופיר שיין-מומחה לכירורגיה פלסטית וניתוחים אס05/12/2018הי אושרת, קשה לדעת איך הירידה במשקל תשפיע עליך. האם השתלים מעל או מתחת לשריר? אם מתחתיו אז יש כיסוי וכנראה לא תהיה השפעה. ייתכן שהירידה במשקל תגרום לרפיון עור קל בשד שתרגיש לך כמו נפילה או צניחה וייתכן שלא תחושי כל שינוי. בכל מקרה שיהיה בהצלחה :-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דליפה משתל בזמן הנקהשירלי04/12/2018
עשיתי הגדלה לפני 7 שנים, בגלל תחושות מוזרות בשד עשיתי בדיקת אולטרסאונד וראו שיש דליפה. אני מניקה את התינוקת שלי בת החצי שנה. מה לעשות? אני יכולה להמשיך להניק? מתי להחליף את השתל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דליפה משתל בזמן הנקה
ד``ר אופיר שיין-מומחה לכירורגיה פלסטית וניתוחים אס04/12/2018הי שירלי תודה על פנייתך. רציתי בתור התחלה להרגיע אותך ולומר שככל הנראה את לא מסכנת לא את התינוק וודאי שלא את עצמך. אין עבודות חד משמעיות על הנקה בנוכחות משתל קרוע אבל עבודות שבדקו את רמת הסיליקון בדם בנשים עם משתל קרוע והשוו לעבודות אחרות שבהן נמדדו רמות סיליקון בדם ונעשתה קורלציה (התאמה) לרמות הסיליקון בחלב אם קבעו ברמת סבירות טובה יחסית שאין השפעה על חלב האם בנוכחות שתל קרוע (כך או כך יש בחלב סיליקון במינונים זניחים). לפיכך את יכולה לסיים את ההנקה בשקט ולהגיע ליעוץ לגבי החלפת שתלים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)