מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ניצן אומרים כך ופסיכיאטר אומר אחרת?רונן04/07/2011
לקחתי את כל האבחונים/דוחות ביה"ס שהבן עשה לניצן והם טענו שאין לו לקות למידה אלא "הפרעה מרדנית מתנגדת" כפי שהוא אובחן לפני שנתיים אבל הפסיכיאטר שראה אותו לפני שבוע טען שיש לו לקות למידה שלא עלו עליה ואין לו ODD...בכל אופן בניצן הציעו לי לקחת לו שיעורי עזר אצלהם בחשבון וכמובן שהבן כרגיל מסרב לשתף פעולה כמו תמיד...
אמרתי לבן שצר לי מאוד שהוא מסרב לשתף פעולה וכי רציתי שהוא יעשה בגרויות עכשיו ולא כמוני בגיל 38 אבל אני אוהב אותו בכל מצב ובכל מחיר ...אני לא מתכוון להכריח אותו בכוח כי בכוח שום דבר לא הולך איתו!
האבסורד הוא שעכשיו הוא לא יכול לקבל הקלות בבגרויות מפני שאין אבחון!!!
מה את היית עושה במקומי???
לא נותר לי מה לעשות מעבר למה שעשיתי אלא לתת לו לחוות בעצמו את תוצאות מעשיו וללמוד לקח על בשרו גם אם אני כאבא רואה בדיוק את המחיר שהוא ישלם על העקשנות הנוראית שלו!
ואל תשלחי אותי לטיפול משפחתי מפני שכבר הייתי שנתיים ואין לי כוח שוב פעם!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניצן אומרים כך ופסיכיאטר אומר אחרת? - תגובה
שרון צונץ04/07/2011רונן, ממתי האבחון שאמר שיש לו לקות למידה? אולי יש לו גם לקות למידה וגם ODD? להבנתי, קשה לפסיכיאטר לאבחן לקות למידה - לשם כך נדרש אבחון פסיכו-דידקטי. אם הבן שלך חושב שקשה לו והוא צריך עזרה, תציע לו להשתמש באבחון.
ואתה צודק, יש דברים שהילדים צריכים ללמוד על בשרם, וכמה שנרצה לחסוך מהם את הכאב, לפעמים אי אפשר.
כל הכבוד על הדאגה והאכפתיות.
בהצלחה,
שרון צונץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאבחון היה ממוקד בחשבון בכיתה ה'
רונן04/07/2011וזה לפני שנתיים ונעשה ע"י הרכזת של ניצן {ממוקד בחשבון מפני שלא היתה לו בעיה במקצועות אחרים} בכיתה ו' הבעיות בחשבון המשיכו ולקחתי אותו על דעת עצמי לאיבחון קשב וריכוז במכון: 'קשב' ושם הוא אובחן עם ADD אבל הריטלין עשה לו הפרעות במצב הרוח והקשיים המשיכו...החליפו לו לקונצרתה 36מ"ג אבל לאחר זמן קצר הוא הפסיק לקחת בטענה שזה מרדים אותו ...באחת הפעמים הייתה לו התפרצות קשה ולקחתי אותו לביה"ח ושם הפסיכיאטר איבחן אותו עם ODD+CD מאז הוא ראה עוד פסיכיאטר ששלל את ה-CD וכך נשארנו עם ADDּODD
הלכתי לטיפול משפחתי במשך שנתיים ולמדתי להכיל אותו ולא להגיב בתוקפנות להתפרצויות הזעם שלו...היום הוא ילד מקסים ואין לו שום בעיות התנהגות אלא רק סרבנות פאסיבית לשעורי חשבון...אני משער שזה קשור ל-ODD שלו...הוא פשוט עושה דוקא למורה הספציפית הזו מפני שהוא מזהה חולשה או שהילדים מפריעים לה וזה מגרה אותו...אותה רכזת ראתה את כל המסמכים ואת דו"ח ביה"ס וטענה שאין לא לקות למידה מפני שבאחד על אחד הוא כן מצליח להבין את החשבון...ה' יודע אם זה משחקי אגו או לא...אם היא מתביישת על האיבחון השגוי שלה או לא...הרי הבעיות בחשבון היו לו מכיתה א' !!!-מה אם אשלם שוב למכון אחר ואני אקבל שוב אותה תשובה שזה ה- ODD ולא דיסקלקוליה או לקות אחרת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאבחון היה ממוקד בחשבון בכיתה ה' - תגובה
שרון צונץ04/07/2011רונן
נשמע שהטיפול המשפחתי עזר ליחסים וזה חשוב מאוד.
לא כל התפרצות מחייבת אבחנה של CD.
הטיפול התרופתי היה כנראה לא טוב עבורו - מנסיוני לוקח זמן עד שמוצאים את המינון המתאים - כזה שיעזור לו להיות קשוב בלימודים ולא רדום.
אם אכן הקושי ממוקד בחשבון כדאי שיקבל הוראה מתקנת בחשבון.
פעמים רבות כאשר יש הפרעה בקשב היא פוגעת בתפקוד החשבוני.
מורה טובה תחזיר לו את האמון בעצמו ובמקצוע החשבון.
בכל מקרה בחטיבה מומלץ לערוך אבחון חוזר כדי שההמלצות יהיו תקפות למבחנים ולבגרויות. אני ממליצה לך על אבחון פסיכודידקטי כולל כדי לראות את הילד שלך כמכלול - על כוחותיו וחולשותיו (וזה גם האבחון שתקף מבחינת משרד החינוך).
כדאח ללכת למאבחן טוב, ולא דווקא מכון 'נחשב' - בשורה התחתונה מי שרואה את הילד הוא זה שיכול לעזור לכם.
להתראות
שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)