מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לגבי לקות למידהטלי25/10/2011
היי, אני בת 20 ואני מעוניינת להתחיל בקרוב ללמוד לימודים אקדימאיים ואני מתבלטת אם לעשות איבחון.
כל תקופתי בבית הספר מגיל צעיר הייתי משקיעה רבות בלימודים כדי להגיע להשגים נאים. תמיד אני זוכרת את עצמי בתור אחת שהייתה מתאמצת יתר על המידה וזה התבטא בזה שהייתי לומדת שבועות לפני מבחן שבדרך כלל תלמידים היו לומדים מקסימום שבוע לפני.
אף פעם ההישגים שלי לא היו מצויינים ולא היו משקפים את הלמידה המרובה שלי.
בנוסף ללמידה הרבה הייתי צריכה לעיתים לקחת שיעורים פרטיים או להישאר שעות נוספות בתיגבורים כדי להבין את החומר הלא מובן וכל זה מאוד עזר לי.
במבחנים תמיד הייתי נשארת עד סוף הזמן המוקצב ולפעמים זה לא היה מספיק לי ..
בכיתה ט' עשיתי מבחן פסיכוטכני והוא יצא לי מאוד נמוך בכל התחומים, בכיתה יא' לפני הצבא עשיתי מבחן דומה וגם הוא יצא לי נמוך ויצא לי קבא נמוכה וגם לא מזמן עשיתי והתוצאה יצאה לי מאוד נמוכה..יש לי לפעמים בעיה של זכירת והגיה של מילים חדשות ואני מנסה למצוא פתרונות לזכור אותן ובנוסף היה לי בהתחלה קושי בללמוד נהיגה...
לאורך כל תקופת הלימודים שלי מגיל קטן אף מורה לא חשד שיש לי איזשהו בעיה של לקות למידה ותמיד נחשבתי לתלמידה טובה עם מוטיבציה רבה ועכשיו בגיל הזה אני כמעט בטוחה שאני לקויית למידה או דיסלקטית...האם זה ייתכן?תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי לקות למידה - תגובה
שרון צונץ26/10/2011הי טלי
שיהיה בהצלחה עם ההחלטה ללימודים אקדמים.
ממה שכתבת נראה שהשקעת מאמצים רבים בלמידה בביה"ס, ולמרות זאת לא הגעת להישגים מצויינים.
יתכן שלא 'חשדו' בך כבעלת לקות למידה, כי תמיד כ"כ השקעת, ויתכן גם כי יש לך יכולת קוגנטיבית טובה שפיצתה על חלק מהקשיים
אבל אחרי שאני קוראת לעומק את מכתבך, אני באמת ממליצה לך לעבור אבחון פסיכו-דידקטי מסודר, שיתן לך תמונת מצב עדכנית על יכולותייך, קשייך והדרכים להתמודדות.
להתראות,
שרון צונץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)