ביה"ס מתעלם מהמלצות המאבחנת הדידקטי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ביה"ס מתעלם מהמלצות המאבחנת הדידקטי
    רונית
    27/04/2012

שלום רב,
    אני אמא לנער בכתה ז'. השנה, לאחר מספר שנים שאני רואה אצלו קושי בכתיבה ובהבעה בע"פ, עשינו אבחון פסיכודידקטי, ואכן באופן לא מפתיע נראה בבירור ליקוי למידה, שבעקבותיו הומלץ לבני על הקלות במבחנים: הארכת זמן בחינה או קיצור שאלון ,הקראת שאלון והבהרתו, אפשרות למענה בע"פ או הרחבת מענה בע"פ וכד'...
    אולם, למרות שיידעתי את המחנכות ויועצת ביה"ס, ניכר כי המחנכות שלו (יש לו 2!!) מציבות בפניו קשיים לא מעטים במימוש זכויותיו להקלות: הן מתעלמות לחלוטין מההקלות ונותנות לו לכתוב את המבחן כמו שאר התלמידים, גם כשהוא מבקש הקראה- הן מעלות טענות מסוגים שונים כמו :"היית צריך להגיד לי קודם" או "לא ידעתי" וכד'.
    אני מבינה שכמורות העומס עליהן הוא רב, אך גם מתרשמת שהן מחפשות דרך להקל על עצמן והבן שלי משלם את המחיר בציונים נמוכים (רק במקצועות המילוליים-במקצועות הריאליים הוא מבריק!) ובתסכול רב. גם כך קשה לו עם הנושא הזה היות והוא מרגיש שונה, והצורך לפנות אל המורה מול כל התלמידים (כי אין לו אפשרות אחרת...) מעמיד אותו במבוכה רבה..תוסיפו לזה את גיל ההתבגרות... חגיגה!
    בתחילה באתי ברוח טובה בנסיונות להסביר ולבקש יפה, אך התשובה שקיבלתי היא "תשלח אותו למרכז למידה או תקחי מורה פרטית..". היום אני כועסת ומתוסכלת ומבקשת לדעת מה עוד ניתן לעשות ברמה הבית-ספרית, או אפילו ברמת הפיקוח ומשרד החינוך, על מנת לאלץ את אותן מורות לתת את ההקלות.
    אשמח לעזרתכן המקצועית. תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• יש סיבה מדוע דילגתם על הודעתי?

ענבל
    08/07/2012

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש סיבה מדוע דילגתם על הודעתי? - תגובה

שרון צונץ
    08/07/2012

מהי הודעתך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביה"ס מתעלם מהמלצות המאבחנת הדידקטי - תגובה

שרון צונץ
    08/07/2012

הי רונית
    אכן ענין לא פשוט
    בד"כ מי שמרכזת את נושא ההתאמות היא היועצת, האם יש לך קשר איתה?
    לכל ב"ס יש גם מדריכה לענייני לקויות למידה, אפשר לפנות גם אליה
    אם אין להם מדריכה - אפשר להציע השתלמות לצוות
    דברי עם היועצת, עם המנהלת ואז נחשוב הלאה.
    בהצלחה
    שרון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו