הכוונה - בעיות ריכוז?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הכוונה - בעיות ריכוז?
    אינה
    30/07/2012

שלום,

אני בת 24, סטודנטית ואני שמה לב שאני מאוד מתקשה בתקופות המבחנים. הדבר נובע מכך שאני לא מצליחה "להכריח" את עצמי לשבת ולקרוא יותר מכרבע שעה ברצף. אני מרגישה שכיכול נמאס לי ובורחת לדברים אחרים. אני זוכרת שבילדותי גם היה לי מאוד קשה לקרוא רצוף והייתי זונחת את זה ובגלל זה לא נהניתי מקריאת ספרים למשל.

תמיד הייתי בנאדם יותר פרקטי מאשר תיאורתי והרבה יותר קל לי ללמוד כאשר זה למידה מעשית.

קפצתי כיתה בילדותי אבל אף פעם לא נבדקתי לבעיות למידה.

אני מרגישה שמבחינה אקדמית אני לא ממשת את הפוטנציאל שבי והייתי רוצה לדעת אם זה נובע אולי פשוט מחוסר עניין או שיש בעיה כלשהי שאפשר לטפל בה - איזו ואיך?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הכוונה - בעיות ריכוז?

הוספת תגובה

• הכוונה - בעיות ריכוז? - תגובה

שרון צונץ
    30/07/2012

הי אינה
    מהתאור שלך נשמע שיש איזשהו קושי בלמידה ו/או בקשב ובריכוז
    אני מאוד ממליצה לך לעבור אבחון פסיכו-דידקטי, שילמד אותך על קשייך ויעזור לך בלמידה ובהיבחנות
    בהצלחה
    שרון צונץ

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכוונה - בעיות ריכוז? - תגובה

ד''ר אסנת כנען
    02/08/2012

שלום אינה,
    קשיים בריכוז יכולים להיות ביטוי להרבה סיבות ביניהן ליקויים בלמידה, הפרעת קשב, גם כאשר אנו מוטרדים קשה לנו להתרכז.
    היות ואת סטודנטית יש שני ערוצים שאני ממליצה לך לבדוק במקביל- 1. כדי לבחון קיומה של הפרעת קשב יש לפנות למומחה בתחום- נוירולוג/ פסיכיאטר.
    2. מכיוון שאת מתארת קשיים בקריאה- יש להעריך את מידתם. כסטודנטית הדרך שלך להבטיח אבחון שיהיה תקף ברוב המוסדות האקדמיים היא לפנות למרכז התמיכה במוסד בו את לומדת ולקבל פרטים על אבחון מת"ל (זהו אבחון ממוחשב שנערך ותקף במוסדות אקדמיים).
    לאחר שמקור הקושי יאובחן, ניתן יהיה לחשוב על דרכי טיפול יעילות ומתאימות עבורך.
    מקווה שיהיה לך לעזר ובהצלחה,
    אסנת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו