מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הכוונה - בעיות ריכוז?אינה30/07/2012
שלום,
אני בת 24, סטודנטית ואני שמה לב שאני מאוד מתקשה בתקופות המבחנים. הדבר נובע מכך שאני לא מצליחה "להכריח" את עצמי לשבת ולקרוא יותר מכרבע שעה ברצף. אני מרגישה שכיכול נמאס לי ובורחת לדברים אחרים. אני זוכרת שבילדותי גם היה לי מאוד קשה לקרוא רצוף והייתי זונחת את זה ובגלל זה לא נהניתי מקריאת ספרים למשל.
תמיד הייתי בנאדם יותר פרקטי מאשר תיאורתי והרבה יותר קל לי ללמוד כאשר זה למידה מעשית.
קפצתי כיתה בילדותי אבל אף פעם לא נבדקתי לבעיות למידה.
אני מרגישה שמבחינה אקדמית אני לא ממשת את הפוטנציאל שבי והייתי רוצה לדעת אם זה נובע אולי פשוט מחוסר עניין או שיש בעיה כלשהי שאפשר לטפל בה - איזו ואיך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכוונה - בעיות ריכוז? - תגובה
שרון צונץ30/07/2012הי אינה
מהתאור שלך נשמע שיש איזשהו קושי בלמידה ו/או בקשב ובריכוז
אני מאוד ממליצה לך לעבור אבחון פסיכו-דידקטי, שילמד אותך על קשייך ויעזור לך בלמידה ובהיבחנות
בהצלחה
שרון צונץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכוונה - בעיות ריכוז? - תגובה
ד''ר אסנת כנען02/08/2012שלום אינה,
קשיים בריכוז יכולים להיות ביטוי להרבה סיבות ביניהן ליקויים בלמידה, הפרעת קשב, גם כאשר אנו מוטרדים קשה לנו להתרכז.
היות ואת סטודנטית יש שני ערוצים שאני ממליצה לך לבדוק במקביל- 1. כדי לבחון קיומה של הפרעת קשב יש לפנות למומחה בתחום- נוירולוג/ פסיכיאטר.
2. מכיוון שאת מתארת קשיים בקריאה- יש להעריך את מידתם. כסטודנטית הדרך שלך להבטיח אבחון שיהיה תקף ברוב המוסדות האקדמיים היא לפנות למרכז התמיכה במוסד בו את לומדת ולקבל פרטים על אבחון מת"ל (זהו אבחון ממוחשב שנערך ותקף במוסדות אקדמיים).
לאחר שמקור הקושי יאובחן, ניתן יהיה לחשוב על דרכי טיפול יעילות ומתאימות עבורך.
מקווה שיהיה לך לעזר ובהצלחה,
אסנת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)