מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איבחון פסיכודדקטידנה28/08/2012
שלום רב.
יש לי ילד בן 13 בכיתה ח' בסוף שנה שעברה עבר איבחון פסיכודידקטי.
ושם נמצא כי הוא צריך ללכת ולבדוק עם יש לו קשב וריכוז אצל ניורולוג. ולפסיכולוג ריגשי.
והילד שלי מאוד מקובל אבל יש לו חוסר ביטחון מוחלט .
והסיכום באבחנה כתוב שהוא צריך את ההקלות במבחנים. והוראה מתקנת ורמת האינטליגנציה שלו ברמה גבולית.
השאלה שלי אם להביא לבית ספר את התשובות בכדי לעזור לו במבחנים. אבל מפחדת שלא יתייגו אותו או יבחרו מסגרת אחרת עבורו .
מאוד דואגת .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איבחון פסיכודדקטי - תגובה
ד''ר אסנת כנען28/08/2012שלום דנה,
דאגתך ברורה ומובנת.
אני מניחה שגם בבית הספר רואים וחווים את הקשיים שלו ולכן בין אם תראי להם את הדוח או לאו, צוות המורים חש את הקשיים ואת חוסר הביטחון. האבחון מוסיף בכך שהוא מצביע על הסיבה לקשיים ואז ניתן למקד את התמיכה שהוא זקוק לה. חלק ניכר מהעזרה שהומלץ עליה יכול להינתן לו בתוך בית ספר. ייתכן שהוא זכאי לועדת שילוב ושעות של תמיכה גם לימודית וגם רגשית. בוודאי שניתן לבנות לו תוכנית בתוך הכיתה. לכן אני ממליצה לקבוע פגישה בבית הספר, לשתף אותם בממצאי האבחון ולדון איתם באפשרויות העזרה בתוך בית הספר.
מאחלת לכם בהצלחה!
אסנת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)