אבחונים לקראת החטיבה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אבחונים לקראת החטיבה
    רונית
    02/04/2013

שלום רב,

יש לי בת 12 שעולה לחטיבה ,ולפני כן הייתי רוצה לבדוק האם היא זקוקה להתאמות ?
    אילו אבחונים אני צריכה לעשות לה? אבחון דידקטי, אבחון פסיכודידקטי, BRC או MOXO?

אני אתן לכם רקע כללי עליה: היא איטית בדר"כ (בכל המבחנים שלה ביסודי נתנו לה תוספת זמן), היא לחוצה מאד לפני מבחנים (רועדת בדר"כ), יש לה קושי רב להתחיל במשימות כמו שיעורי בית , קשה לה להתרכז (כל הסחת דעת הכי קטנה מוציאה אותה מריכוז) והכי חשוב שלפי דעתה יש לה בעיית קשב וריכוז.
    למרות כל הקשיים הללו יש לה תעודה של הכל טוב מאד אבל זה עולה לה ולנו כמשפחה במתח נפשי גדול מאד.
    איזה אבחון אני צריכה לעשות לה ? אין לי בעיה כלכלית היות ואני מבוטחת בביטוח מקיף.
    אודה על תשובתכם
    רונית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אבחונים לקראת החטיבה

הוספת תגובה

• אבחונים לקראת החטיבה - תגובה

ד''ר אסנת כנען
    03/04/2013

שלום רונית,
    אני ממליצה לערוך אבחון משולב- פסיכולוגי ודידקטי. אבחון כזה ייתן מידע על תפקודי הקשב והריכוז וכן על גורמים נוספים של למידה ושל היבטים ריגשיים - כל אלו עשויים להראת כמו קשב למרות שלא בהכרח מדובר בהפרעת קשב. במידה ויעלה חשד להפרעת קשב תופנו עם הדוח לרופא מומחה (נויורלוג או פסיכיאטר) לצורך המשך אבחנה. בנוסף, בתום האבחון תקבלו המלצות רחבות כולל המלצות ללמידה אפקטיבית יותר וכן המלצות להתאמות בלמידה.
    שימי לב- אבחון קשב ממוחשב כשלעצמו איננו מאבחן הפרעת קשב אלא מהווה כלי אינדיקטורי נוסף עבור המאבחן.
    בעמותת מרום במכון האבחון פועל פסיכולוג קליני שבמסגרת עבודת הדוקטורט שלו מעביר מטלה ממוחשבת מוכרת מסוג אחר (בפיתוח אוניברסיטאי) ללא עלות כספית! (אם עולה חשד להפרעת קשב לאחר אבחון).

בהצלחה!
    דר' אסנת כנען

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו