לילה טוב,

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לילה טוב,
    עדי אלון
    08/02/2009

אני סטודנטית לחינוך בעלת דיסקלקוליה חמורה,אני מקווה להתקבל לתואר שני בייעוץ חינוכי. לפי הבנתי ישנם 3 קורסים שהיוו לי מכשול בדרך להשלמת תואר שני,סטטיסטיקה א ב' וניתוח כמותי. שאלתי היא האם לדעתכם ישנה אפשרות לקבל פטור על סמך אבחון או המרה בקורס אחר? שאלה כללית יותר היא האם אתם מכירים סטודנטים במצבי(דיסקלקוליה)שאכן הצליחו לצלוח את אותם קורסים? האם יש לכם המלצות או מידע בנושא הספציפי הנ"ל? תודה ושבוע נעים עדי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לילה טוב,

הוספת תגובה

• התאמות ללימודים במסגרת אקדמית

שמאי כרכום
    09/02/2009

שלום לעדי,
    ראשית כל אני מלא הערכה אליך על לימודיך בתואר הראשון ועל מאמצייך להתקבל לתואר שני.
    בכל המוסדות להשכלה גבוה יש התייחסות נאה להתאמות שדרושות לבעלי לקויות למידה. יחד עם זאת, עדיין לא קיימת אחידות בינהם.
    לצערנו, חלק מהמוסדות מכירים רק בגופים מאבחנים מסויימים ולא כל אבחון שלך מהעבר יסייע לך כיום לקראת לימודיך לתארים מתקדמים. לכן, חשוב מאוד שתפני לברר במוסדות אליהם נרשמת מהן הדרישות בכדי לקבל התאמות או פטור מהקורסים הנ"ל. למשל, האם כל אבחון שעברת רלוונטי גם היום? האם עליך להציג רק אבחונים עדכניים? האם הם מכירים במרכזי אבחון מסויימים וכיו"ב?
    פרט לכך, חשוב לי להזכיר לך שגם לאחר שתקבלי את ההתאמות להן את זכאית יהיה עליך לדעת לעמוד על זכויותך באופן אסרטיבי מול מתרגלי הקורסים והבוחנים השונים בהם תתקלי בהמשך לימודיך.
    בכל מקרה הרבה בהצלחה בהמשך הדרך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו