מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לילה טוב,עדי אלון08/02/2009
אני סטודנטית לחינוך בעלת דיסקלקוליה חמורה,אני מקווה להתקבל לתואר שני בייעוץ חינוכי. לפי הבנתי ישנם 3 קורסים שהיוו לי מכשול בדרך להשלמת תואר שני,סטטיסטיקה א ב' וניתוח כמותי. שאלתי היא האם לדעתכם ישנה אפשרות לקבל פטור על סמך אבחון או המרה בקורס אחר? שאלה כללית יותר היא האם אתם מכירים סטודנטים במצבי(דיסקלקוליה)שאכן הצליחו לצלוח את אותם קורסים? האם יש לכם המלצות או מידע בנושא הספציפי הנ"ל? תודה ושבוע נעים עדי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התאמות ללימודים במסגרת אקדמית
שמאי כרכום09/02/2009שלום לעדי,
ראשית כל אני מלא הערכה אליך על לימודיך בתואר הראשון ועל מאמצייך להתקבל לתואר שני.
בכל המוסדות להשכלה גבוה יש התייחסות נאה להתאמות שדרושות לבעלי לקויות למידה. יחד עם זאת, עדיין לא קיימת אחידות בינהם.
לצערנו, חלק מהמוסדות מכירים רק בגופים מאבחנים מסויימים ולא כל אבחון שלך מהעבר יסייע לך כיום לקראת לימודיך לתארים מתקדמים. לכן, חשוב מאוד שתפני לברר במוסדות אליהם נרשמת מהן הדרישות בכדי לקבל התאמות או פטור מהקורסים הנ"ל. למשל, האם כל אבחון שעברת רלוונטי גם היום? האם עליך להציג רק אבחונים עדכניים? האם הם מכירים במרכזי אבחון מסויימים וכיו"ב?
פרט לכך, חשוב לי להזכיר לך שגם לאחר שתקבלי את ההתאמות להן את זכאית יהיה עליך לדעת לעמוד על זכויותך באופן אסרטיבי מול מתרגלי הקורסים והבוחנים השונים בהם תתקלי בהמשך לימודיך.
בכל מקרה הרבה בהצלחה בהמשך הדרך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)