מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לא קיבלתי הקלות בבגרות.עדי20/05/2009
שלום, קוראים לי עדי ואני בכיתה יב'. יש לי אבחון דידקטי ואני זכאית להקלות בבחינות הבגרות שכוללות תוספת זמן, הקראת שאלון ושימוש במילונית (בבחינת בגרות באנגלית). בזמן הבגרות באנגלית לא אני ולא חברותיי( שגם להן יש הקלות) השתמשנו בהקלות מכיוון שהיועצת שאחראית על בחינות הבגרות המותאמות לא רשמה אותנו במשרד החינוך למקצועות אנגלית ומתמטיקה אלא כתבה אותנו רק לחלק מהמקצועות. אנחנו נרשמנו אצל המנהל לבחינות הבגרות באנגלית ומתמטיקה אבל לא היה מי שיקשר בין הרישום לבחינות הבגרות של המנהל לבין היועצת. מה שלבסוף יצר את הבעיה. בסופו של דבר בבחינת הבגרות באנגלית שנערכה יום שני אני לא השתמשתי במילונית שלי ולא הייתה לי הקראת שאלון אבל בכל זאת ניסיתי לפתור את המבחן. חברותיי שסובלות מקשיים יותר חמורים בלקות הלמידה שלהן יצאו מהכיתה ולא מסרו את הבגרות.
היועצת טענה שזו האשמה שלנו בגלל שאנחנו היינו צריכות לומר לה אבל אנחנו לא ידענו שאנחנו צריכות להודיע לה. בדרך כלל היא זו שקוראת לנו על מנת שנחתום על ההקלות בכל מועד של בחינת בגרות (חורף וקיץ) ואולם במועד הזה היא חתמה במקומנו.
נוסף לכך, יש לי בגרות במתמטיקה ביום שני הקרוב ב-25.5 ואין לי אפשרות להקראת שאלון או לתוספת זמן כי היועצת לא שלחה את זה למשרד החינוך והיא אומרת שאי אפשר כעת להשתמש בהקלות בזמן הבגרויות וזה תקף גם למועד ב'.
מה עליי לעשות? האם זו רשלנות של הבית ספר?
אני זכאית להקלות במבחנים אז מדוע לא קיבלתי הקלות לא אני ולא חברות שלי? האם יש אדם רציני שאוכל לפנות אליו והוא יטפל בזה במהרה? שמעתי על המפקחת ד"ר יהודית אלדור? היא תוכל לעזור לי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התאמות בבגרויות
שמאי כרכום20/05/2009שלום לעדי,
צר לי לשמוע כי בירוקרטיה מנעה ממך לממש את ההתאמות (אלו אינן הקלות, אלא התאמות בצורת ההיבחנות), להן את זכאית.
מתוך דבריך לא הבנתי האם יש לך אבחון דידקטי (שאינו מספק לבגרויות, אך מספק לבחינות הפנימיות של ביה"ס), או אבחון פסיכו-דידקטי - הנדרש לצורכי התאמות לבחינות הבגרות. בכל מקרה, נראה לי נכון לזכור להבא לא להסתמך על היועצת בלבד, אלאה לדעת להזכיר לה מראש על ההתאמות להן את וחברותיך זכאיות.
בנוגע לבחינות שהתקיימו נסי לפנות אל המפקחת של ביה"ס או ישירות באמצעות הטלפון או האינטרנט אל משרד החינוך לברר מה ביכולתך לעשות במצב זה. למיטב ידיעתי יציעו לכן לגשת למועד הקרוב הבא.
בנועג לבחינה שיש לך במתמטיקה - במידה והיועצת לא העבירה את הטפסים בזמן, כנראה שלא תוכלו לקבל את ההתאמות גם בבחינה זו. יחד עם זאת, ליועצת של ביה"ס מותר להכנס אליכן בזמן הבחינה (למורה עצמו אסור) ובאישור של המפקחת היא תוכל אולי לסייע לך בהקראה של השאלון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם לי קרה כך עם בתי
אילנה30/04/2011היועצת פישלה בגדול, היא לא הגישה את האבחון של בתי למשרד החינוך, היא אמרה שמגישים רק פעם בשנה בתחילת השנה, וזה ממש לא נכון, ראיתי זאת בחוזר מנכ"ל, למועד קיץ אפשר להגיש עד מרץ 2011.
גם אני חסרת אונים, כתבתי לכל משרד החינוך באימייל וגם לחברי כנסת, אולי יוכלו להציל משהו. זה ממש חוסר אחריות מצד היועצת, היא ממש הורסת את עתיד בתי במו ידיה.
ללא ההקלות בספק אם היא תעבור את הבחינות.
נקווה שהצדק יעשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)