מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הבעיה היא בהבנת החומר לדעתיאסרף דליה24/11/2009
שלום
הילד שלי הוא תלמיד כיתה ח', כל השנים ישבתי איתו על שיעורי הבית והתכוננו ביחד למבחנים.
כרגע החומר נעשה קשה בשבילי והילד לא מסוגל ללמוד לבד למבחנים ולפעמים אני עדיין יושבת איתו עם שיעורי הבית ברוב המקצועות. הוא טוען כי אינו מבין את החומר הנלמד בכיתה וכשהמורה מסבירה לו שוב הוא אומר שהוא הבין כי לא נעים לו.
אני לא יודעת מה לעשות, אנא עיזרו לי כידי שאוכל לאבחן אצלו את הבעיה, יש לו זיכרון מדהים למבחנים הוא יכול ללמוד את כל החומר בעל פה, אבל אחרי שאנחנו עונים ביחד על כל השאלות למבחן. קשה לו לחשוב לבד והוא לא מצליח להבין את חומר ללא עזרה ו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיי למידה ולקויות למידה
שמאי כרכום30/11/2009שלום לדליה,
ככל שאנו גדלים ועולים בכיתות, כך הדרישות הלימודיות גדלות גם כן. לעיתים מעברים אלו בין כיתה לכיתה עשויים להראות, כתוצאה 'מהקפיצה' בדרישות הלימודיות, כי ישנו קושי לימודי או לקות למידה.
בכדי לחסוך בתסכול ובכאב נראה לי נכון להציע לכם לפנות לאבחון ולהערכה פסיכו-דידקטית. במידה וישנם קשיי למידה או לקויות למידה האבחון יוכל לתת תמונה מקיפה שלהם כמו גם להמליץ על דרכי הוראה מתקנת דרכים ללמידה לקראת מבחן ובמידת הצורך על התאמות בדרכי ההבחנות.
ביכולתך לפנות אל יועצת בית הספר ולקבל ממנה רשימה שסביר להניח כי יש לה של מקומות אבחון או גורמי אבחון ציבורייים ופרטיים עליהם היא יכולה להמליץ מנסיונה האישי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)