מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שבת שלוםקספר05/12/2009
קוראים לי יעל ,ואני מאובחנת כליקויית למידה מכיתה ב .
היום אני בת 30 .
כול החיים סבלתי מאוד מאוד , מהיותי ליקויית למידה , הן מבחינה לימודית והן בחינה חברתית נפשית.
היום אני לומדת באוניברסיטה , שצורת הלמידה בה, מאוד קשה .
צריך ללמוד לבד את רוב החומר ,ולהגיש עבודות כול שבועיים .אבל אני מקבלת מהם תמיכה מאוד גדולה , גם אפשרות לקבל הדרכת למידה כול סימסטר, גם המון הקלות , כמו תוספת זמן , חדר נפרד וכו.
לאחרונה גיליתי על עצמי ,שיותר קל לי להיבחן בעל פה , ושהבעיה העיקרית היא, כשאני צריכה לשפוך אתהחומר דף, אני מתקשה לבטא את עצמי ,להוציא את החומר מן הזיכרון ,וברוב המקרים זה אפילו לא כרוך בזיכרון, אלה בהבנה, ובהפנמה של החומר.
אני יכולה לספר לימשהו , בעל פה מה למדתנו בשיעור , אבל בכתב זה יוצא לי באלגאן.
לכן כול המבחנים שלי הם עם ציונים ממש ממש נמוכים .
אני כבר לא יודעת מה לחשוב , אולי אני פשוט מטומטמת, יש המון סטודנטים שלומדים איתי ,עם לקיות למידה אבל עם תמיכה של האוניברסיטה, הם מצליחים לקבל ציונים די טובים, ואפילו גבוהים.
אופ אני מרגישה מטומטמת
האוניברסיטה , לא רוצה לתת לילעשות, מבחנים בעל פה.
דבר שני שגורם לי להרגיש מטומטמת הוא, שיש לי דיסקלקוליה , ושאני לא יכוה לקרוא מספרים.
זאת אומרת אם נניח , אני רוצה לבדוק , כמה יש לי בעובר ושב, אני לא יודעת אם יש לי עשרים אלף ,מאתיים ושנונה או אלפיים עשרים ושמונה
תודה על כול תשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקויות למידה באוניברסיטה
שמאי כרכום05/12/2009שלום ליעל,
צר לי לשמוע על הקשיים שאת עוברת ועל כך שהאוניברסיטה אינה באה לקראתך.
הדבר הראשון שאני רוצה להגיד לך הוא - שאין סיכוי שאת 'מטומטמת'. עצם העובדה שהגעת ללימודים באוניברסיטה מראה זאת. הדימוי שאני נותן להורים לאחר שאבחנתי את ילד/תם הוא של ילד במרוץ 2000 מטר, שנמצא 10 או 20 מטר אחרי כולם ונדרש להגיע לאותם הספקים ותוצרים.
דבר שני שאני רוצה להדגיש הוא שהדברים שתארת נקראים אומנם 'לקויות-למידה' אך הכינוי הזה מטעה. הוא 'כאילו' אומר שהקשיים הללו קשורים רק לבית הספר או רק לאוניברסיטה. אולם, המבנה המוחי שיוצר את קשיי הלמידה בסביבה החינוכית גם גורם לקשיים בהבנה או בפעילות בסביבה החברתית והבן-אישית, כל זאת מבלי להזכיר את כדור השלג שנוצר לנוכח מצבי תסכול וחוסר-הצלחה שחוזרים שוב ושוב בחלק מהמקרים כאשר לא ניתנת הוראה מתקנת והתאמות.
ולבסוף, לא ברור לי כיצד האוניברסיטה אינה מכירה בקשייך. במידה והבאת להם אבחון פסיכו-דידקטי ממקור המוכר על ידם הם חייבים להתייחס להמלצות ולקביעות של המאבחן. במידה ויש לך קשיי קשב וריכוז, לקות שפתית ו/או דיסקלקוליה יש רשימה מרשימה של התאמות בדרכי ההבחנות שעליהם ליישם.
מקווה שהצלחתי לענות לך על כל שאלותיך.
במידה ולא, אנא צייני בקיצור את השאלות שיש לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך.
קספר06/12/2009אכן לא הבנתי משהו.
לא הבנתי, את כוונתך בחלק השני. האם ממה שכתבתי, אפשר להבין שיש לי גם קשיים ביו חברתיים אישיים? למשל הבנת קודים חברתיים?או שזה קורה לכול אחד שיש לו בעיות של לקויות למידה בגלל המבנה המוחי?
סליחה אם שאלתי אןלי טיפשית. דרך אגב, אולי לא הסברתי את עצמי, בצורה מובנת, אבל האוניברסיטה נותנת לי 2, 3 הקלות אבל לא אלו שאני זקוקה להם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)