איך להתמודד עם בעית לקוי למידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איך להתמודד עם בעית לקוי למידה
    אורית
    29/12/2009

שלום רב,
    בני בן ה- 7 לומד בכתה א ואובחן כלקוי למידה ADHD. הוא מטופל ע"י מורה מתקנת פעמיים בשבוע וטיפול בפסיכותרפיה . בשנה שעברה ובשנים קודמות היה בטיפול הידרותרפיה ריפוי בעיסוק וקלינאית תקשורת.
    המורה אומרת שיש לו פער של שנה וקשה יהיה להדביק אותו עד סוף השנה וממליצה להשאירו שנה נוספת בכתה א.
    אני מרגישה שכשאני יושבת איתו (מס. דקות ביום כי הוא לא משתף פעולה) הוא ממש לא קולט וחוזרת על כל דבר מספר רב של פעמים וזה ממש מתסכל.
    אני ממש מיואשת על עצם המחשבה להשאירו שנה נוספת בכתה א'(הוא נשאר שנה נוספת בגן חובה)
    ואיך אני עוזרת לו בכל זאת?
    ד.א. הוא מטופל גם בריטלין.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• השארת תלמיד לקוי למידה לשנה נוספת

שמאי כרכום
    30/12/2009

שלום,

בתיאור שלך ציינת כי בנך מקבל / קיבל טיפולים רבים וכי הוא נשאר לשנה נוספת בגן חובה. בדבריך גם עולה כי גם את וגם המורה חוות דבר דומה מול קשייו של בנך. שתיכן מרגישות כי הוא מתקשה מאוד וכי התקדמותו איטית. זאת ועוד, ציינת כי המחשבה על השארתו לשנה נוספת בכיתה א' מייאשת אותך.

לכן, נראה לי נכון לבקש פגישה של כלל הצוות החינוכי של בית הספר (מחנכת, יועצת, פסיכולוג/ית חינוכיים). כיום כמעט ולא מקובל להשאיר ילד לשנה נוספת בכיתה א', מה עוד שהמלצה שכזו בד"כ ניתנת בהמשך השנה ולא 4 חודשים לאחר תחילת השנה. ההמלצה להשארות לשנה נוספת מתקבלת על ידי צוות חינוכי בעיקר כאשר זמן נוסף יכול לסייע ולהביא לבשלות שקודם לכן לא התרחשה. במקרים של לקות למידה, הישארות איננה ההמלצה על פי רוב, מאחר ולקויות למידה אינן 'נעלמות' עם הגדילה. זאת ועוד, הטיפולים הרבים שבנך קיבל מראים כי ככל הנראה אכן מדובר בלקות ולא בפערי למידה שניתן לצמצם עם הזמן. ייתכן ובפגישה זו תועלה האפשרות לשקול את הצורך במסגרת חינוכית חלופית אשר תהיה מתאימה יותר לצרכיו - למשל כיתה קטנה לבעלי לקויות למידה.

נראה לי נכון להציע לך לקרוא וללמוד על נושא קשיי הקשב ולקויות למידה. אחד הספרים המומלצים הוא ספרה של רונית פלוטניק - 'לגדול אחרת'. ספר שני מומלץ מאוד הוא ספרה של עירית חגי - 'ילד שלי מיוחד'. שני ספרים אילו מתייחסים גם אל הנושא של מה זה להיות הורה לילד ל.קוי למידה וגם אל הנושאים הרחבים יותר פרט לנושא הלמידה בבית הספר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו