מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איך להתמודד עם בעית לקוי למידהאורית29/12/2009
שלום רב,
בני בן ה- 7 לומד בכתה א ואובחן כלקוי למידה ADHD. הוא מטופל ע"י מורה מתקנת פעמיים בשבוע וטיפול בפסיכותרפיה . בשנה שעברה ובשנים קודמות היה בטיפול הידרותרפיה ריפוי בעיסוק וקלינאית תקשורת.
המורה אומרת שיש לו פער של שנה וקשה יהיה להדביק אותו עד סוף השנה וממליצה להשאירו שנה נוספת בכתה א.
אני מרגישה שכשאני יושבת איתו (מס. דקות ביום כי הוא לא משתף פעולה) הוא ממש לא קולט וחוזרת על כל דבר מספר רב של פעמים וזה ממש מתסכל.
אני ממש מיואשת על עצם המחשבה להשאירו שנה נוספת בכתה א'(הוא נשאר שנה נוספת בגן חובה)
ואיך אני עוזרת לו בכל זאת?
ד.א. הוא מטופל גם בריטלין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השארת תלמיד לקוי למידה לשנה נוספת
שמאי כרכום30/12/2009שלום,
בתיאור שלך ציינת כי בנך מקבל / קיבל טיפולים רבים וכי הוא נשאר לשנה נוספת בגן חובה. בדבריך גם עולה כי גם את וגם המורה חוות דבר דומה מול קשייו של בנך. שתיכן מרגישות כי הוא מתקשה מאוד וכי התקדמותו איטית. זאת ועוד, ציינת כי המחשבה על השארתו לשנה נוספת בכיתה א' מייאשת אותך.
לכן, נראה לי נכון לבקש פגישה של כלל הצוות החינוכי של בית הספר (מחנכת, יועצת, פסיכולוג/ית חינוכיים). כיום כמעט ולא מקובל להשאיר ילד לשנה נוספת בכיתה א', מה עוד שהמלצה שכזו בד"כ ניתנת בהמשך השנה ולא 4 חודשים לאחר תחילת השנה. ההמלצה להשארות לשנה נוספת מתקבלת על ידי צוות חינוכי בעיקר כאשר זמן נוסף יכול לסייע ולהביא לבשלות שקודם לכן לא התרחשה. במקרים של לקות למידה, הישארות איננה ההמלצה על פי רוב, מאחר ולקויות למידה אינן 'נעלמות' עם הגדילה. זאת ועוד, הטיפולים הרבים שבנך קיבל מראים כי ככל הנראה אכן מדובר בלקות ולא בפערי למידה שניתן לצמצם עם הזמן. ייתכן ובפגישה זו תועלה האפשרות לשקול את הצורך במסגרת חינוכית חלופית אשר תהיה מתאימה יותר לצרכיו - למשל כיתה קטנה לבעלי לקויות למידה.
נראה לי נכון להציע לך לקרוא וללמוד על נושא קשיי הקשב ולקויות למידה. אחד הספרים המומלצים הוא ספרה של רונית פלוטניק - 'לגדול אחרת'. ספר שני מומלץ מאוד הוא ספרה של עירית חגי - 'ילד שלי מיוחד'. שני ספרים אילו מתייחסים גם אל הנושא של מה זה להיות הורה לילד ל.קוי למידה וגם אל הנושאים הרחבים יותר פרט לנושא הלמידה בבית הספר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)







.jpg)
(1).jpg)