עזרה בכיתה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה בכיתה
    ליאורה
    15/02/2010

שלום,
    בתי בכיתה ב' ואובחנה כלקויית למידה בתחילת השנה.
    המחנכת שלה מיישמת את המלצות האבחון בהשקעה יתרה מצידה.
    הפחד שלי שבשנה הבאה לא נקבל מורה מבינה ומכילה למרות ששוב ישנן המלצות של מאבחנת.
    ישנם 38 תלמידים בכיתה ו-7 מתוכם ליקויי למידה ובעלי הפרעות קשב וריכוז. אני רוצה למנוע מצב שהפער רק ילך ויגדל כיוון שהמורה לא מסוגלת להגיע לכל ילד.
    האם יש גורם שיכול להכנס לבית הספר וללוות בתוך הכיתה ילדים לקויי למידה?
    האם יש אפשרות להתארגן (או שעשו כבר בעבר) הורים מכל בית הספר לקבלת גורם כזה ממשרד החינוך או עמותה כלשהי?
    אני רק בתחילת דרכי אבל יש לי הרגשה שבמשרד החינוך לא דואגים לילדים ליקויי למידה...
    אני לא מבינה את הסוגיה הזו עד הסוף. למה עלי לשלם מכיסי הפרטי איבחון ושיעורי הוראה מתקנת והכל בגדר המלצות (אני יודעת מבינה ואני אשלם הון עבור הילדה שלי כי היא שלי והיא באחריותי וזה מקובל עלי אבל...)
    האם אפשר לקבל החזר כספי מגורם כלשהו? מדוע האבחונים לא נעשים דרך משרד החינוך

אני אודה לכם על הכוונה כיצד עלי לקדם את בתי בשעות בית הספר (בשעות אחה"צ היא מקבלת שיעורי הוראה מתקנת באופן פרטי כמובן).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בכיתה

הוספת תגובה

• עזרה במסגרת ביה"ס

יעל שפירא
    21/02/2010

ברוב היישובים קיים גורם בשם מתי"א אשר אחראי על מתן הוראה מתקנת בתוך ביה"ס במסגרת שעות שילוב. ביה"ס מקבל סל של שעות שילוב, אשר מופנות לטובת תלמידים שעברו אבחון דידקטי וכן עברו ועדת שילוב בביה"ס , כולל הערכה של פסיכולוג ביה"ס, והוכרו כזכאים לסיוע מסל השילוב. חשוב שתפני ליועצת בבית ספרה של בתך ותבדקי האם יש בביה"ס סל שילוב, ובמידה וכן תבקשי להעלות את בתך לועדת שילוב. בכל מקרה, אם תעלה לועדה השנה ותקבל זכאות, תתחיל לקבל עזרה רק בשנת הלימודים הבאה.
    בנוסף, הצוות הטיפולי בביה"ס (מנהלת, יועצת, מורת שילוב אם ישנה) אחראים לסייע לכל מחנכת להתייחס לתלמידים עם לקות למידה באופן מותאם, וחשוב להיוועץ בהם אם תחושי שלמחנכת אין מספיק כלים כדי לסייע לבתך.
    נקודה אחרונה, חשוב מאד הקשר בין מורה פרטית שעובדת עם בתך לבין המחנכת, והצוות הטיפולי על פי הצורך, כדי שכולם יפעלו מול בתך באופן מתואם ומשלים.

בהצלחה, יעל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

ליאורה
    21/02/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו