הקלות בבית ספר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הקלות בבית ספר
    עידן
    14/04/2010

שלום רב,
    הנני תלמיד כיתה יא'.
    כבר הרבה זמן שאני מרגיש שאורך המבחן, הוא גורם שמגביל את ציוני. עמלתי קשות כדי להשיג את סכום הכסף הנדרש כדי לבצע אבחון, ועכשיו ברגע שאספתי את הסכום, התברר לי ע"י היועצת שאני לא יוכל להרשם עם ההקלות שלי למבחני הבגרות.
    זה לא הגיוני!
    משרד החינוך צריך לעשות כל מה שביכולתו על- מנת לאפשר לתלמדיו לממש את כל הפוטנציאל שגלום בהם!
    אני בטוח שהתהליך ללהרשמה הוא קצר מאוד, והא דורש התחשבות מינימלית בלבד!
    אשמח לשמוע הצצעות לפתרון בעייתי
    תודה מקרב לב,
    עידן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הקלות בבית ספר

הוספת תגובה

• תהליך רישום תלמיד להתאמות בבגרות

שמאי כרכום
    15/04/2010

שלום עידן,

ראשית כל, באמת כל הכבוד לך על הרצינות וההשקעה באיסוף הכסף בכדי לערוך את האבחון הפסיכו-דידקטי !!! מזמן לא שמעתי/פגשתי נער רציני כל כך המשקיע מאמצעים ובעל מוטיבציה לימודית !!!

קצת מידע רקע על ועדת ההתאמות המחוזית:
    קבלת ההתאמות לבגרויות הוא הליך (בירוקראטי), בדומה לכך הליך אחר (למשל, רישום לבחינת התיאוריה בכדי לקבל רישון לרכב). גם כאן וגם כאן ישנם מועדים שעד אליהם יש להרשם.
    ועדת ההתאמות המחוזית היא ועדה שיושבים בה לא מעט בעלי מקצוע ממשרד החינוך ופסיכלוגים העוברים על הנערים שהוגשו לועדה ובדקים האם נערך להם איבחון תקף והאם ההמלצות באבחון והבקשות של בית הספר עומדים בקריטריונים.
    למיטב ידיעתי / זכרוני הועדות התכנסו לקראת אמצע שנת הלימודים בכדי לאשר את ההתאמות לבחינות החורף והקיץ. ככל הנראה לכן אמרה לך היועצת שלא תוכל להרשם.

חבל שלא ביררת איתה קודם עד מתי עליך להגיש את האבחון לבית הספר, בכדי שבית הספר יוכל להגישו לועדה המחוזית. ייתכן, דרך אגב יש במקום מגוריך גם מלגות לאבחון ומלגות בערך של חצי סכום האבחון (כך, למשל, נהוג בעיריית ת"א).
    כרגע, מה שתוכל לעשות זה לפנות באופן ישיר אל המפקחת המחוזית באמצעות מכתב שהיועצת תעביר או אל שרת החינוך באמצעות האתר באינרנט. זאת בכדי לבקש התייחסות ספציפית למצבך המיוחד. אני מקווה שתקבל התייחסות שתענה על בקשתה. אשמח לדעת האם הצלחת והאם אתה זוקק לסיוע כלשהו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו