מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הקלות בבית ספרעידן14/04/2010
שלום רב,
הנני תלמיד כיתה יא'.
כבר הרבה זמן שאני מרגיש שאורך המבחן, הוא גורם שמגביל את ציוני. עמלתי קשות כדי להשיג את סכום הכסף הנדרש כדי לבצע אבחון, ועכשיו ברגע שאספתי את הסכום, התברר לי ע"י היועצת שאני לא יוכל להרשם עם ההקלות שלי למבחני הבגרות.
זה לא הגיוני!
משרד החינוך צריך לעשות כל מה שביכולתו על- מנת לאפשר לתלמדיו לממש את כל הפוטנציאל שגלום בהם!
אני בטוח שהתהליך ללהרשמה הוא קצר מאוד, והא דורש התחשבות מינימלית בלבד!
אשמח לשמוע הצצעות לפתרון בעייתי
תודה מקרב לב,
עידן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תהליך רישום תלמיד להתאמות בבגרות
שמאי כרכום15/04/2010שלום עידן,
ראשית כל, באמת כל הכבוד לך על הרצינות וההשקעה באיסוף הכסף בכדי לערוך את האבחון הפסיכו-דידקטי !!! מזמן לא שמעתי/פגשתי נער רציני כל כך המשקיע מאמצעים ובעל מוטיבציה לימודית !!!
קצת מידע רקע על ועדת ההתאמות המחוזית:
קבלת ההתאמות לבגרויות הוא הליך (בירוקראטי), בדומה לכך הליך אחר (למשל, רישום לבחינת התיאוריה בכדי לקבל רישון לרכב). גם כאן וגם כאן ישנם מועדים שעד אליהם יש להרשם.
ועדת ההתאמות המחוזית היא ועדה שיושבים בה לא מעט בעלי מקצוע ממשרד החינוך ופסיכלוגים העוברים על הנערים שהוגשו לועדה ובדקים האם נערך להם איבחון תקף והאם ההמלצות באבחון והבקשות של בית הספר עומדים בקריטריונים.
למיטב ידיעתי / זכרוני הועדות התכנסו לקראת אמצע שנת הלימודים בכדי לאשר את ההתאמות לבחינות החורף והקיץ. ככל הנראה לכן אמרה לך היועצת שלא תוכל להרשם.
חבל שלא ביררת איתה קודם עד מתי עליך להגיש את האבחון לבית הספר, בכדי שבית הספר יוכל להגישו לועדה המחוזית. ייתכן, דרך אגב יש במקום מגוריך גם מלגות לאבחון ומלגות בערך של חצי סכום האבחון (כך, למשל, נהוג בעיריית ת"א).
כרגע, מה שתוכל לעשות זה לפנות באופן ישיר אל המפקחת המחוזית באמצעות מכתב שהיועצת תעביר או אל שרת החינוך באמצעות האתר באינרנט. זאת בכדי לבקש התייחסות ספציפית למצבך המיוחד. אני מקווה שתקבל התייחסות שתענה על בקשתה. אשמח לדעת האם הצלחת והאם אתה זוקק לסיוע כלשהו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)