מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ADD מה לעשות, למי ואיך לפנות ?אביב06/05/2010
שלום,
אני בן 28, יש לי בעיה שאני רוצה לפתור.
בגן חובה, לפני כיתה א הגננת אמרה לאימי שאני לא יודע חיבור וחיסור.
בכיתה ו המורה אמרה לי שאני לא יודע ואני אף פעם לא אדע מתמטיקה.
בתיכון עשיתי 3 יחידות מתמטיקה (למרות שרציתי 5 יחידות) )עם בגרות מלאה בממוצע סביב 75.
בתקופת בחינות הבגרות הייתי בלחץ והופיעה לי פעם ראשונה פריחה בפנים שהיא בעצם סבוריאה - יובש עור (מופיע אצלי בתקופות לחץ).
למדתי לפני הצבא הנדסאי אלקטרוניקה עם ציונים 90 במקצועות שאני אוהב ו-65 במה שאני לא אוהב, את תעודת ההנדסאי קיבלתי 3 שנים אחרי סיום הלימודים כי רק אז עשיתי מבחן במתמטיקה שהייתי צריך ונכשלתי בו בתקופת הלימודים.
בשירות הצבאי הייתי תחת לחץ נפשי, עומס עבודה ויחס אלים של המפקד וחליתי בטרשת נפוצה.
בגלל תלונות שלי על הפרעות זיכרון וקשב עשיתי אבחון TOVA במחלקה לטרשת בתל-השומר ע"י פסיכולוגית שהיא לא מאבחנת ויצא במחשב מתחת לממוצע ואותו מבחן כשהיא מקריא את השאלות יצא בממוצע. נתנו לי בפסיכומטרי הקלות והציון שלי עלה מ- 530 ל-680.
עשיתי מכינה בטכניון ונכשלתי במתמטיקה ופיסיקה , אנגלית ומעבדה מעל 90.
בימים אלו אני עושה שוב את המכינה- אני לא מקבל עזרה הדרכה או יעוץ במכינה.
למעשה היועצת אמרה לי בתחילת המכינה "למה אתה צריך הארכת זמן ,גם ככה זה לא יעזור לך".
ולפני כחודש רצתה שאני אעזוב, מילים אלו שלה יצרו אצלי התקף של טרשת נפוצה עם בעיות מוטוריות בצד ימין של הגוף.
מגיל קטן אני מאוד שקט,ממש לא מדבר בכיתה ולא רוצה לפגוע באף אחד גם כשפוגעים בי.
יש לי חרדה חברתית אם יש אנשים שאני לא מכיר או כשיש הרבה אנשים. אני ממש מתחמק מאירועים ואם אני במרכז הענינים וצריך לדבר אני פיזית נהיה בצבע אדום וקפוא על מקומי.
הראש שלי תמיד עובד, אבל על 1000 דברים,לא רואים עלי מבחינה חיצונית שום בעיה חוץ מאשר שאני לא מחייך.יחד עם כל זה אני מאמין בעצמי, אני מודע לבעיות ורוצה להצליח ולהיות מהנדס חשמל בטכניון. יש לי פוטנציאל עצום, אני חכם ומאוד רוצה להצליח בלימודים , אני יושב מול המורה אבל ברגע שהוא מדבר אני כאילו בעולם אחר במחשבות על דברים אחרים, אני מתעייף ,לא מבין את החומר ולכן גם לא עושה שיעורים, רק ברגע האחרון לפני מבחן וככה בלתי אפשרי להצליח.
אני מאוד אוהב וטוב באלקטרוניקה ובדברים מעשיים אבל מתמטיקה קשה לי - יש לי מורה למתמטיקה שמעביר את החומר מהר ויש אחד לפיסיקה שמעביר אותו לאט ואני לא קולט אותם , לעומת זאת יש מורה להנדסה שמעבירה את החומר ואני מבין כל מילה שלה ואוהב ללכת לשיעורים שלה . אני מקבל נגד עייפות תרופה שנקראת פריוויגיל. לא המשכתי לדון עם הנוירולוג בקשר לנושא אבחון ה- TOVA שעשיתי ולא קיבלתי טיפול תרופתי או הכוונה בנושא זה.
אני מאמין שיש לי ADD - אני רוצה לשבת בכיתה ולהיות מסוגל להקשיב ולקלוט את המורה לאורך זמן, למי לפנות ומה לעשות כדי למנוע ממני את התסכול הזה, האם לבקש רטלין מהנוירולג ,אני גר בחיפה כרגע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון וטיפול.
שמאי כרכום09/05/2010שלום,
ראשית כל, כל הכבוד לך על המאמצים וההשקעה שלך בלימודים למרות כל הקשיים !!!
שנית, מתוך התיאור שלך עולות מספר אפשרויות. למשל ייתכן ויש לך ADD או ADHD, בנוסף לדיסקלקוליה (לקות בחשיבה מתמטית) או אולי NLD (לקות בלתי מילולית, הנמצאת ככל הנראה על הרצף התקשורתי).
העצה שלי אליך היאף
1) לפנות אל מרכז הסיוע לסטודנטים שיש בטכניון או אולי אפילו אל דיקנט הסטודנטים ולברר מהם אפשרויות הסיוע שאתה זכאי להם כבר עתה. למשל, האם יש לטכניון אפשרות להציע לך הוראה מתקנת או התאמות ושילובים אחרים.
2) לברר האם אתה זקוק לאבחון פסיכו-דידקטי חדש, ואם כן, היכן עליך לעשות זאת (ישנם מקומות ו/או פסיכולוגים שאינם מוכרים על ידי הטכניון וחבל לבזבז כסף סתם).
3) לאורך השנים צברת תסכול רב, ואתה מתאר שיש לך גם חשש-חברתי גדול. בנוסף לכך, אתה מתאר כיצד במצבי לחץ וחרדה הגוף שלך מגיב באופן פיזי. לכן, כדאי מאוד שתפנה לסיוע-פסיכולוגי שמטרתיו הן: א. וויסות והרגעה עצמית במצבי לחץ שונים (הטיפול היעיל ביותר לכך הוא טיפול CBT, קוגנטיבי-התנהגותי), ב. רכישה של מיומנויות חברתיות וכישורי חיים (למשל, איך לענות למשהו שמעליב אותך), ג. מקום לפריקה של לחצים (טיפול פסיכולוגי קלאסי). אתה יכול לברר עם קופת החולים שלך על זכאות לטיפול מסובסד או לברר דרך השירותים הפסיכולוגיים של הטכניון על זכאות לטיפול אצלם.
הרבה בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אביב09/05/2010תודה רבה,
אני אפנה שבוע הבא לדיקן הסטודנטים ואפעל לפי העצות שנתת לי .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)