שאלה לגבי אבחון ילד בן 8

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לגבי אבחון ילד בן 8
    דנה
    20/05/2010

שלום, אני מודה שאני קצת מבולבלת ..
    יש לי ילד בן 10 שלפי קריטריונים בסיסייים של חוסר סדר ,חוסר יכולת להתארגן ,עייפות , חוסר לעקוב אחרי משימיות ב כיתה , קשיים חברתיים , מפוזר,חולמני וכו- נראה שיש לו לפחות הפרעת קשב.
    רופאה בקשה שיעשה אבחון פסיכודידקטי -האם זה מה שעליו לעשות ? האם יש עוד בדיקות שעליו לבחון ? האם יש המלצה על מאבחן פסציפי ? נראה לי חשוב ביותר מי המתשאל באבחון .. (כמו שבודקים פסיכולוג לפני שהולכים לטיפול .. ) תודה,דנה .
    בנוסף אשמח על המלצה על פורום הורים או סדרת מפגשים על מנת לדעת איך להתמודד עם ילד שכזה ואיך ניתן לעזור לו ביום יום . שוב תודה .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי אבחון ילד בן 8

הוספת תגובה

• אבחון פסיכו-דידקטי

שמאי כרכום
    20/05/2010

שלום,

ההמלצה לאבחון פסיכו-דידקטי באה בדר"כ כדי לשלול סיבות נוספות לקשיים הלימודיים ו/או הרגשיים שיש לאדם. החלק הפסיכולוגי מטרתו לבדוק את האינטילגנציה ואת ההיבטים הרגשיים של התפקוד. החלק הדידקטי (ביחד עם חלקים מהחלק הפסיכולוגי) בודקים תפקודים נוירולוגיים וממפים את יכולותיו הלימודיות.
    אינני יכול להמליץ לך על מאבחן/נת או מכון אבחון ספציפיים. אך אוכל לצייד אותך בשאלות / נקודות שעליך לוודא: 1) האם המאבחן למד לקויות למידה והיכן. 2) האם המאבחן פסיכולוג חינוכי מומחה? 3) האם, פרט לרשימת ההתאמות בדרכי היבחנות, ינתנו המלצות להוראה מתקנת?
    השאלה של כיצד לסייע לבנך בחיי היום יום היא שאלה חשובה ומצויינת. לקות למידה אינה מוגבלת רק לשעות בית הספר, אלאה יוצרת למידה שונה ואחרת בכל אחד מתחומי החיים. גם לגבי רכישה של נורמות התנהגות וגם לגבי פיתוח ביטחון עצמי. היבט זה מקבל לרוב מענה באמצעות הדרכת הורים.
    בכדי לקבל המלצה ספציפית על מאבחן/נת או מטפל/ת עליך לפנות ליועצת בית הספר. היא מרכזת לעצמה מן הסתם רשימה של אנשי מקצוע שההתנסות איתם לאורך השנים הייתה חיובית הן לבית הספר, הן להורי התלמיד והן לתלמיד עצמו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו