תקן יועצת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תקן יועצת
    ציפי
    16/06/2010

אני מעוניינת לדעת מה התקן של יועצת בחט"ב ובתיכון (לכמה תלמידים, כמה שעות יעוץ) ניראה לי כי בביה"ס של בני אין מספיק שעות, איך אני יכולה לדעת?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תקן יועצת

הוספת תגובה

• יועצות בבית הספר

שמאי כרכום
    17/06/2010

שלום,

באופן כללי, היועצות והיועצים של בתי הספר משתייכים לגוף ממשלתי שנקרא השירות הפסיכולוגי יעוצי, או בקיצור שפ"י. נסי לברר דרכם באמצעות האתר שלהם באינטרנט או השיגי את הטלפון שלהם באמצעות בזק.
    באופן ספציפי - אני מסיק - ואייתכן שכלל אינני מבין נכון - כי את מעוניינת לדעת פרטים אילו מאחר ופנית/ביקשת מענה לילד שלך.
    במידה ואכן כך, חשוב שתדעי כי כמות שעות העבודה של היועצת איננה רלוונטית - יועצות וגם פסיכולוגים חינוכיים העובדים תחת שפ"י אינם מחוייבים לקבל כל פנייה אליהם לטיפול פרטני או קבוצתי. גם היועצות וגם הפסיכולוגים החינוכיים עושים עבודה רבה בתחומים שונים פרט ליעוץ הפרטני ושניהם על פי רוב משמשים בעיקר כמו רופא בחדר מיון - כלומר, עושים הערכה ראשונים ומפנים למקומות טיפול אחרים.
    לכן, בחלק גדול של המקרים הפניות (באופן ישיר של הורים ותלמידים או באופן ישיר דרך המורים בבית הספר) מקבלות הערכה ראשונית ומופנות להמשך טיפול של ההורים באמצעות בתחנות הקליניות של קופת החולים, באמצעות השירות הפסיכולוגי החינוכי או באופן פרטי - לפי שיקול הדעת של ההורים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו