הפרעות ריכוז

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפרעות ריכוז
    יאיר
    03/08/2010

שלום.
    אני בחור בן 23 בגיל 16 עברתי איבחון בניצן שהראה שיש לי בעית קשה וריכוז אך יחד עם זאת אינטיליגציה גבוה מהממוצא.
    כשהייתי בתיכון לא למדתי כלל ככה שהיום אני צריך להשלים את כל הבגרויות.
    מלפני יומיים עברתי מימחן מימד באחד מהמיכללות,שהוא מבחן דומה מאוד לפסיכומטרי ותמיד ידעתי שקיימת אצלי בעיה מסויימת שאני יפרט עליה קצת ואני מקווה לקבל כמה עצות שימושיות שאני יוכל להתאמן עליהם בבית ולהיתגבר על הבעיה.
    הבעיה אצלי היא שאני קורא טקסט או או שאלה מסויימת אני צריך לקרוא אותה 3 פעמים בשביל שאני יבין את השאלה וגם שאני קורא טקסט אני צריך לקרוא אותו כמה פעמים בשביל להבין אותו.
    על הבעיה הזאת אני חייב להיתגבר מכיוון שמבחן כמו פסיכומטרי אין זמן ליקרוא כמה פעמים שאלה או טקסט ואני חייב איך שהוא ליתאמן על הנושא הזה.
    הייתי בבקשה רוצה לדעת האם יש דרכים מסויימים שאני יכול לעבוד עליהם כשיעורי בית נוספים חוץ מהחומר שאני לומד לבגרויות וכך לשפר את הבעיה הזאת ולנסות לצמצם אותה?

נ.ב
    אולי זה קשור ,בחיי קראתי אולי שתי ספרים שלמים,האם קריאת ספרים יכולה לעזור לי בבעיה זאת?

ממש תודה על העזרה...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפרעות ריכוז

הוספת תגובה

• קשיים בקשב המכבידים על קריאה בבגרות

נועה ווס
    04/08/2010

יאיר שלום
    במכתבך תארת כי אובחנו אצלך בעבר קשיים בקשב וריכוז. לא ציינת אם אובחנו אצלך קשיים גם בקריאה, ו/או בכתיבה. באם יש לך קשיים גם בקריאה - הללו צפויים להכביד על הבנת הנקרא, בנוסף לקשיי הקשב והריכוז. קשיים בקריאה וקשיים בקשב בהחלט גורמים לעיתים קרובות להמנעות מקריאה. כמו כן, לא ציינת אם הופנית לטיפול ואם טופלת בהפרעת הקשב. כוונתי לפנייה לרופא נויורולוג/ית. טיפול תרופתי עשוי לשפר את תפקודי הקשב וכך לשפר גם את הבנת הנקרא. טיפול כזה מסייע גם למבוגרים ותוכל לפנות לרופא גם כיום.
    מעבר לכך, כפי ששערת, אימון ותרגול של קריאה בהחלט עשויים לסייע. כמו בכל תחום, גם בקריאה והבנה, אימון ותרגול משפרים את ביצועינו. מדבריך עולה כי במשך שנים רבות נמנעת מקריאה ולמידה. נראה לפיכך, כי תוכל להפיק תועלת מרכישת דרכים ואסטרטגיות, לייעול הקריאה וההבנה מתוך קריאה. לצורך כך מומלץ להעזר במספר שעורים של הוראה מתקנת. כמו כן, קיימות חוברות למידה המלמדות כיצד לייעל קריאה והבנתה. לבקשתך, אזכיר מעט רעיונות מקובלים לייעול הקריאה, כגון: מתן תשומת לב ("חשיבה על"), כותרת הקטע, וניבוי תוכן הקטע (העלאת השערות לגביו), כמו גם, קריאה וחשיבה על השאלות, לפני קריאת הקטע. בנוסף ניתן להעזר בהדגשת מילים חשובות (מילות מפתח) בקטע, סיכום הקטע, ועוד. טכניקות אלו ואחרות נלמדות היום בביה"ס בשעורי הבעה, אולם בעבר פחות נלמדו בצורה ישירה. לכן לעיתים קרובות יש צורך במספר שעורים אצל מומחה להוראה מתקנת או לאסטרטגיות למידה, כדי לרכוש, ולהתחיל לתרגל מיומנויות אלו. גם במכוני לימוד שונים ניתן לרכוש אסטרטגיות למידה. באם הנך לקראת לימודים אולי תרצה לברר על אפשרויות אלו במקום הלימוד.
    בברכה ובהצלחה,
    נועה ווס.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הייתי אצל ניורולוג..

יאיר
    05/08/2010

הוא נתן לי מרשם לרטלין,אבל אני לוקח את הרטלין רק לפני מבחנים כי אני לא אוהב לקחת כדורים.
    אני יחשוב מה אני יעשה כי אני חייב להיתגבר על זה בעקבות חור אשר קיים אצלי בגלל שלא למדתי.
    תודה רבה לך!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שימוש ברטלין

נועה ווס
    06/08/2010

שלום יאיר
    ציינת כי אתה נוטל את הרטלין רק למבחנים. מעניין היה לחשוב - האם הרטלין מסייע לך בריכוז בזמן מבחן? בקריאה? בהבנת הנקרא?. האם אינך משתמש בתרופה בלמידה לקראת המבחן?. כמו כן לא ציינת אם אתה מתקשה בקריאה ו/או בכתיבה. באם כן - תוכל לשקול אבחון של תפקודים אלו ולפי הצורך קבלת התאמות רלוונטיות לתנאי הבחנות. למשל, כאשר קיימת לקות למידה בקריאה, ניתן להעזר בהקראה של חומרי הלמידה, בלמידה לקראת מבחנים (בעזרת קלטות) ובמהלך מבחנים. זכור, כי גם כאשר נעזרים בכלים שונים - תרופה לשיפור תפקודי קשב וריכוז, כאשר נעזרים בהתאמות נדרשות במבחן - עדיין הצורך ללמוד, להבין, לזכור את המידע ולהביעו במבחן - נותר על כנו. הלומד עדיין נדרש, כמובן, להתאמץ ו"לעבוד קשה" על מנת להגיע להשגים, למטרתו.
    בהצלחה,
    נועה ווס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו