מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אבהוןחסוי23/08/2010
שלום. ילדה בת5 צריכה לעבור אבחון בחיתפתחות הילד עם פסיכולוגי/ת. מה ילדה צריכה לדעת? היא ילדה חחמה אבל כל החוחמה שלה היא מסתירה כי לא ממש מתקשרת עם אנשים זרים. מה אני כי אבא צריל לשבת וללמד אותה בשביל שהיא תקבל ביטחון ולא תפחד מפסיכולוג/ת? בבקשה תעזרו לי היא ילדה מקסימה וחחמה וחבל עם בגלל שהיא מפחדת מזרים שלא ירוא. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון התפתחותי
יעל שפירא24/08/2010שלום
ראשית, אני מבינה כי כאבא, שמכיר היטב את בתו, חשוב לך שגם אחרים יראו אותה ואת יכולותיה כפי שאתה רואה, אולם הדבר כמובן אינו אפשרי, כיון שילד מתנהג באופן שונה עם הוריו, עם הגננת ועם אנשים לא מוכרים, לפחות בהתחלה.
שנית, חשוב להבין כי אבחון אינו מבחן שצריך לעבור. אני מניחה כי פניתם או הופנתם להתפתחות הילד כיון שלילדה יש קושי מסוים, שיש לאבחן כדי לעזור לה, כולל אולי חוסר בטחון במפגש עם מצבים חדשים ואנשים לא מוכרים. לא ניתן ללמד את הילדה לקראת האבחון, וחשוב גם שבאבחון יראו אותה בדיוק כפי שהיא במציאות, כולל חוסר הבטחון שאתה מתאר.
אני סומכת על הפסיכולוגית שתאבחן אותה, שבוודאי פגשה הרבה ילדים בגילה של בתך עם קשיים דומים, שתדע איך לגשת אל הילדה ותצליח לראות גם את יכולותיה וגם את הקושי.
התפקיד המרכזי שלך הוא להעביר לילדה מסר שהאבחון הוא מצב לא מלחיץ, שמטרתו להכיר אותה, שיעשו שם כל מיני משימות שחלקן בוודאי יהיה מהנה עבורה. חשוב דווקא לא להגיד לה, לפני או במהלך האבחון שתראה לבודקת מה שהיא יודעת, לא לנסות לרמוז לה או לשכנע את הבודקת שאתמול בבית היא ידעה הכל ורק עכשיו לא אומרת כי היא מתביישת...
אם יש לך מה לומר לבודקת לגבי חוסר הבטחון שלה בנוכחות זרים או כל דבר אחר, חשוב לעשות זאת כאשר הילדה איננה בחדר, כדי לא להלחיץ אותה או לגרום לה לחוש שהיא מאכזבת אותך בביצועיה.
אם יהיו לך שאלות נוספות, נשמח לעמוד לרשותך,
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)