אבהון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אבהון
    חסוי
    23/08/2010

שלום. ילדה בת5 צריכה לעבור אבחון בחיתפתחות הילד עם פסיכולוגי/ת. מה ילדה צריכה לדעת? היא ילדה חחמה אבל כל החוחמה שלה היא מסתירה כי לא ממש מתקשרת עם אנשים זרים. מה אני כי אבא צריל לשבת וללמד אותה בשביל שהיא תקבל ביטחון ולא תפחד מפסיכולוג/ת? בבקשה תעזרו לי היא ילדה מקסימה וחחמה וחבל עם בגלל שהיא מפחדת מזרים שלא ירוא. תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אבהון

הוספת תגובה

• אבחון התפתחותי

יעל שפירא
    24/08/2010

שלום
    ראשית, אני מבינה כי כאבא, שמכיר היטב את בתו, חשוב לך שגם אחרים יראו אותה ואת יכולותיה כפי שאתה רואה, אולם הדבר כמובן אינו אפשרי, כיון שילד מתנהג באופן שונה עם הוריו, עם הגננת ועם אנשים לא מוכרים, לפחות בהתחלה.
    שנית, חשוב להבין כי אבחון אינו מבחן שצריך לעבור. אני מניחה כי פניתם או הופנתם להתפתחות הילד כיון שלילדה יש קושי מסוים, שיש לאבחן כדי לעזור לה, כולל אולי חוסר בטחון במפגש עם מצבים חדשים ואנשים לא מוכרים. לא ניתן ללמד את הילדה לקראת האבחון, וחשוב גם שבאבחון יראו אותה בדיוק כפי שהיא במציאות, כולל חוסר הבטחון שאתה מתאר.
    אני סומכת על הפסיכולוגית שתאבחן אותה, שבוודאי פגשה הרבה ילדים בגילה של בתך עם קשיים דומים, שתדע איך לגשת אל הילדה ותצליח לראות גם את יכולותיה וגם את הקושי.
    התפקיד המרכזי שלך הוא להעביר לילדה מסר שהאבחון הוא מצב לא מלחיץ, שמטרתו להכיר אותה, שיעשו שם כל מיני משימות שחלקן בוודאי יהיה מהנה עבורה. חשוב דווקא לא להגיד לה, לפני או במהלך האבחון שתראה לבודקת מה שהיא יודעת, לא לנסות לרמוז לה או לשכנע את הבודקת שאתמול בבית היא ידעה הכל ורק עכשיו לא אומרת כי היא מתביישת...
    אם יש לך מה לומר לבודקת לגבי חוסר הבטחון שלה בנוכחות זרים או כל דבר אחר, חשוב לעשות זאת כאשר הילדה איננה בחדר, כדי לא להלחיץ אותה או לגרום לה לחוש שהיא מאכזבת אותך בביצועיה.
    אם יהיו לך שאלות נוספות, נשמח לעמוד לרשותך,
    יעל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו