עבודה במשמרות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עבודה במשמרות
    שמרית
    13/09/2010

הבן שלי אובחן בילדותו כסובל מליקויי למידה. אני שואלת איזה סוג עבודה תתאים לו יותר, עבודה במשמרות, בחצי משרה? אני חוששת שהוא לא יעמוד במשרה מלאה? האם יש הגבלה על סוג המקצוע שעליו ללכת? למשל האם כדאי לו לוותר על מקצועות כמו מחשבים או הנדסה שדורשים ישיבה במקום אחד והתרכזות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עבודה במשמרות

הוספת תגובה

• לקות למידה ובחירת מקצוע

נועה ווס
    15/09/2010

שמרית שלום
    שאלתך הנה כללית מאד. לקויות למידה הנן תחום רחב ביותר, ואין אדם דומה לרעהו, אשר גם לו לקות למידה. בחירת תחום עיסוק, ורמת העומס המתאימה, הנן משימות העומדות בפני כל אדם, וגורמים שונים מעורבים בבחירה: תחומי ענין ומשיכה, תחומי הנאה ואי הנאה, יכולות, כישורים ומגבלות, אפשרויות תעסוקה קימות בתחום, ועוד ועוד. בנוסף, בתחומים שונים, ישנן תעסוקות ברמות ובדרישות מקצועיות שונות...
    במילים אחרות, שאלת שאלה שהנה רחבה מאד. בחירת כיוון תעסוקה הנה תהליך, ולקות למידה ככותרת אינה מגבילה בהכרח בכל תחום שהוא. אנשים עם לקויות למידה עוסקים בכל תחומי העשייה, אולם כל אדם, אחד מאיתנו, עם ובלי לקויות למידה, מחפש את דרכו המקצועית.. בתהליך מורכב כפי שהזכרתי במספר מילים לעיל.
    לפי הצורך, גם בתחום זה ישנם אנשי מקצוע מומחים שיכולים לסייע בתהליך. מומחים בתחום של לקויות למידה במבוגרים, יכולים לסייע בייעוץ, הכוונה וחשיבה משותפת, באם בנך ירצה בכך. כמו כן, בביטוח הלאומי ישנם גורמים המסייעים בבחירת כיוון מקצועי, בהכוונה ובהכשרה מקצועית, ובעת הצורך גם בליווי ממשי להשמה במקום עבודה.
    בהצלחה ופני שוב לפי הצורך
    נועה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו