שאלה בנושא לימודים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה בנושא לימודים
    יערית
    06/10/2010

שלום!

אני לא בטוחה שאני בפורום הנכון אבל אשמח אם תוכלו לעזור או להפנות למקום שאוכל לקבל ייעוץ.

אובחנתי מגיל צעיר (גיל 5) כלקויית למידה בתחומים רבים ועקב זה למדתי בכיתות קטנות המתאימות ללקויי למידה. אך בעקבות הכיתות האלה לא הוצאתי תעודת בגרות מלאה ואין לי אפילו בגרות אחת. בצבא הייתי מורה חיילת ולמדתי שנה א' חינוך במכללת דוד ילין. אני מאוד רוצה ללמוד באוניברסיטה או במכללה וכרגע אני מתלבטת האם כדי ונכון שאשלים את כל הבגרויות או שאגש לקורס פסיכומטרי שמותאם לליקויי למידה ואז אלמד במכינה בתוך המכללה.

תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בנושא לימודים

הוספת תגובה

• שאלה בנושא לימודים - תגובה

נועה ווס
    06/10/2010

יערית שלום
    פנית בשאלה לגבי סדר הפעולות הנכון עבורך לקראת לימודים גבוהים.
    איני יודעת מה בכוונתך ללמוד - אולי הוראה.. לפי הרקע והנסיון שצברת. בכל אופן, איני יודעת מהו סדר הפעולות הנכון, בכלל, ובאון אישי עבורך. אני מציעה כי תשקלי לפנות למוסדות להשכלה גבוהה אשר עליהם חשבת, אוניברסיטה, מכללה וכד', ולברר בהן את הדרישות והאפשרויות העומדות בפנייך, ואולי גם לקבל הסבר ויעוץ לגבי היתרונות והחסרונות של הבחירות השונות. כדאי גם לברר מהן האפשרויות העומדות בפנייך כבוגרת עם לקויות למידה. לעיתים מוסדות שונים מציעים תמיכה שונה לסטודנטים עם לקויות למידה.
    בהצלחה
    נועה
    בהצלחה
    נועה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה

גליה ברסלבסקי
    08/10/2010

יערית שלום,

מניסיוני עם מאובחנים וחוויות של אנשים עם לקות למידה, נדמה לי כי ניתן למצוא במכללות (סמינר הקיבוצים, תל-חי, בית ברל וכנראה גם אחרות) תמיכה רחבה יותר הן אקדמאית והן רגשית לסטודנטים עם לקות למידה.מרכזי הלמידה שלהם ללקויות למידה בדר"כ מצויינין וזה בגדול נעים יותר ותומך יותר וזה חשוב בסביבה אקדמאית אינטנסיבית ולוחצת.
    בנוגע לבגרויות בתוך מכינה ובמכללה- זה נשמע לי רעיון מצויין בדיוק בגלל הסיבות שמניתי למעלה.

המון בהצלחה,

גליה ברסלבסקי-עמר
    מאבחנת דידקטית ומורה להוראה מתקנת
    0544-722-377

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לימודים באוניברסיטאות

גליה ברסלבסקי
    09/10/2010

אני רוצה להוסיף ולומר כי אם ברצונך לרכוש תואר ו/או מקצוע שלנמד רק באוניברסיטאות הדבר בהחלט אפשרי!!!!
    חפשי את האתר של גיא פינקלשטיין שסיים תואר שני בעבודה סוציאלית עם לקויות למידה לא מועטות ומרכבות.

שוב הצלחה רבה,

גליה ברסלבסקי-עמר
    מאבחנת דידקטית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו