מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מבחניםדורה12/10/2010
שלום לכולם,
אני בת 21 ולפני כחצי שנה עשיתי אבחון ללקויות למידה- אובחנתי כבעלת לקויות למידה: קשיי ריכוז ומוסחות בעבודה ובלמידה בנוסף להיפראקטיוויות.- ניתנו לי הקלות של הארכת זמן וחדר נפרד- שקט במהלך בחינה.
כבר בגיל מוקדם אותרו אצלי תסמינים ללקות, אך מעולם לא טיפלתי בכך עד כה בגלל דעה קדומה למרות המלצות חוזרות ונישנות מצד מספר מחנכים בתקופות שונות.
בשנה האחרונה עשיתי שני מבחני פסיכומטרי בהם הוצאתי ציונים נמוכים ובמבחן השני אף הוצאתי ציון הנמוך ב5 נקודות מהמבחן הראשון.
אך למרות הציונים, במבחנים במהלך הקורס התאפיינו המבחנים שלי בציונים גבוהים מאוד במתמטיקה דבר שלא בא לידי ביטוי במבחן הפסיכו', ויתר על כך, היה הציון הנמוך ביותר מבין התחומים הנבדקים.
**יש לציין כי המבחנים במהלך הקורס ידועים כמבחנים הקשים בהרבה מהמבחן האמיתי.
כיום אני במכינה קדם אונברסיטאית על מנת לנסות ולשפר את סיכויי הקבלה שלי ובנוסף אגש למבחן פסיכומטרי שלישי במהלך החודשים הקרובים.
האם הבעיה מוכרת?? האם יש איזושהי דרך להתמודד איתה מלבד הריטלין??
אשמח לכל עצה ותגובה.
דורין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיי קשב ומבחנים
נועה ווס13/10/2010דורה שלום
הבעיות, הן של הפרעת קשב, והן של פער בין תפקוד לפני המבחן ובמבחן עצמו, בבהחלט מוכרת.
המבחן הפסיכומטרי הנו מבחן ספציפי, בו אלמנט הזמן משמעותי ביותר. בנוסף צורת המענה בו ייחודית.
לגבי הזמן - איני יודעת האם בקורס הזמן נמדד באותה צורה. באם לא - זו יכולה להיות הסיבה להבדל בהישג. באם כן - יתכן ואת חווה חרדה בזמן מבחנים אשר פוגעת בתפקודך. בחרדה כזו ניתן לטפל. מומלץ ע"י פסיכולוג קוגניטיבי התנהגותי המומחה לתחום.
מעבר לכך, הטיפול היעיל ביותר להפרעת חוסר קשב ומוסחות הוא אכן רטלין. קימים טיפולים נוספים אבל יעילותם לא הוכחה באופן מלא. אסטרטגיות למידה ספציפיות עשויות לסייע - כגון - למידה כיצד לעבוד עם הזמן, ועם דף התשובות העמוס בסימנים קטנים (ולעיתים "מבלבל"), אשר משמש במבחן הפסיכומטרי.
לא ציינת האם את נבחנת בפסיכומטרי בתנאים מותאמים או לא. וזה עשוי לשנות כמובן.
בנוסף, לגבי הלימודים. ישנן מכינות קדם אקדמיות מיוחדות, אשר מותאמות למתמודדים עם לקויות למידה וקשב, כמו מכינת מהו"ת בסמינר הקיבוצים אשר בה נתנת תמיכה רבה, נלמדות דרכי התמודדות רלוונטיות ונעשית למידה לגבי מהות הקשיים ואיתור החוזקות. כמו כן - במכינה בה את לומדת מומלץ לפנות לגורמים האחראים על התחום של לקויות למידה ולברר אילו דרכי סיוע ותמיכה זמינים עבורך. להערכתי חשוב מאד גם המפגש עם סטודנטים או לומדים למכינה אשר דומים לך ומתמודדים עם קשיי קשב.
בהצלחה.
נועה ווס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתמודדות עם קשיי קשב
יעל שפירא14/10/2010טיפול נוסף אשר נמצא יעיל בהתמודדות עם קשיי קשב וריכוז הינו טיפול ביופידבק. בופידבק הינה שיטת טיפול אשר בעזרתה ניתן לשפר מגוון של קשיים הקשורים לויסות, כאשר קשיי קשב הם רק דוגמא אחת לקשיים כאלו. בטיפול ניתן ללמוד כיצד לזהות שינויים גופניים הקשורים לירידה בקשב ומתורגלים כלים המאפשרים שליטה טובה יותר בתפקודי הקשב. הטיפול ניתן היום במרבית קופות החולים וכן באופן פרטי. באם תבחרי באפיק זה, מומלץ לבחור מקום שבו הטיפול מועבר על ידי פסיכולוג, אשר בקיא בתחום ויוכל להציע לך גם כלים נוספים, בעיקר מתהחום הקוגניטיבי-התנהגותי.
בהצלחה, יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)







.jpg)
(1).jpg)