ocd , ליקויי למידה ופסיכומטרי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ocd , ליקויי למידה ופסיכומטרי
    ד
    04/01/2011

שלום אני בן 22 ,לאחר שירות צבאי וחושב על לימודים גבוהים
    ולשם כך אני צריך לעבור בציון טוב את הבחינה הפסיכומטרית.

אני מאובחן ocd מגיל צעיר (11 בערך) ומטופל בפבוקסיל, ומאובחן כלקויי למידה מגיל 16 בערך

בימי החטיבה והתיכון היו לי קשיים רבים בלימודים בגלל החרדות הכפייתיות ועצם היותי לקויי למידה וההקלות שניתנו לי הן: תוספת זמן,הקראת שאלון,הכתבה לבוחן נייטרלי.
    כאשר תוספת הזמן וההקראות באנגלית היו קריטיים לגבי עם דגש על תוספת הזמן.
    .
    כמו שציינתי אני מיועד לעשות את הבחינה הפסיכומטרית וכמו שהבנתי זוהי בחינה ממושכת שבה הזמן הוא גורם מהותי בציון הבחינה
    ומצאתי את עצמי לא פעם חושב על איך אעמוד בלחץ שכזה שכן במצבי לחץ כמות החרדות יכולה לעלות ואני עלול למצוא את עצמי מתעסק במחשבות כפייתיות ,כאלו ואחרות, ולבזבז זמן יקר מאוד במהלך הבחינה דבר שעלול להתבטא בציון שאינו באמת ישקף באמת את יכולותיי.

חשוב לי לציין שאני אדם שמאוד חשוב לו להצליח ולאורך השנים לא החשבתי את עצמי
    כפחות "טוב" מאחרים וסיימתי תיכון ושירות צבאי כמו כולם אבל יחד עם זאת אני גם מודע לקשיים שלי.

הבנתי שישנן התאמות מסויימות לבחינה אך לדבריי אנשים מסביבתי ,להיות זכאי להתאמות בבחינה הפסיכומטרית זהו אינו הליך פשוט וברוב המקרים הבקשות נדחות.

רציתי לדעת אילו התאמות שנותנות מענה לסוג הקשיים שלי?
    ומהם סיכויי להיות זכאי להם?

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ocd , ליקויי למידה ופסיכומטרי - תגובה

נועה ווס
    04/01/2011

ד שלום
    תארת כי אובחנת בעבר עם לקות למידה וקיבלת המלצה לתוספת זמן במבחנים. כיום התאמות ניתנות על לקויות למידה אך לא על מצבים רגשיים כגון חרדות. בכל מקרה, כדאי ללמוד ולהתנסות בבחינות הפסיכומטריות על מנת להתרגל למצב, למגבלת הזמן, ללחץ וכד'. ניתן לעשות זאת לבד או במכונים המסייעים להתכונן, ויש מקומות המותאמים יותר לאנשים עם לקויות למידה. את האופציות הללו כדאי לשקול, ובכל מקרה האימון והתרגול של הבחינה חשובים מאד ומפחיתים גם חרדה.
    באשר להתאמות, אכן תוספת זמן הנה התאמה שלעיתים רחוקות מאושרת בבחינה הפסיכומטרית, אשר במהותה מכוונת לבדוק במגבלת זמן. עם זאת ניתן לפנות בבקשה עפ"י ההמלצות והאבחונים שנעשו בעבר.
    בברכה ובהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה נועה

ד
    06/01/2011

רק ברשותך יש דבר שאיני מבין.
    את ציינת שכיום התאמות ניתנות על לקויות למידה ולא על מצבים רגשיים כגון חרדות.
    אך האם ocd הוא בהכרח בעיה רגשית?
    אני חי עם זה יום יום ועם בזמן קריאה למשל פולשת לי איזו שהיא מחשבה שמעסיקה אותי וגורמת לי להתבייט על מילה או על רצף מילים לצורך העניין דבר שיוביל אותי לאיבוד הריכוז
    האם מצב זה הוא עד כדי כך שונה מתלמיד עם הפרעת קשב וריכוז שהוא יאבד את הריכוז גם כן רק שכאן הסיבה לא לובשת צורה של "חרדה או מחשבה כפייתית" אלא סתם יחשוב על דברים אחרים...
    מה שאני מנסה להגיד זה שבשני המצבים הריכוז יאבד אז האם זה עד כדי כך משנה איך קוראים לבעיה?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה נועה - תגובה

נועה ווס
    19/01/2011

ד שלום
    אני מבינה את דבריך, וגם חושבת כי אכן האבחנה לגבי מקור הקשיים הנה מורכבת, ועם הזמן מגלים גם עד כמה היא כזו. כמו כן מסכימה שקימות שאלות פתוחות לגבי איזה קושי או לקות תפקודית מוכרים כמצדיקים התאמה ואילו לא. בכל מקרה ברמה המעשית אישית שלך - קיבלת כבר המלצה לתוספת זמן עקב לקויות הלמידה שלך לכן תוכל לפנות בבקשה עם המלצה זו לגופים הרלוונטיים עבורך, כגון המרכז להערכה.
    בהצלחה
    נועה ווס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מכוני פסיכומטרי ללקויי למידה-

אלה מזינוק
    07/01/2011

היי, אני מורה בבית ספר זינוק שמותאם ספציפית ללקויי למידה.
    אני לא רוצה יותר מדי לפרסם את בית הספר בו אני מלמדת, אבל חשוב היה לי להגיד לך שיש מקומות שמתמחים בעניין וששווה לך לבדוק את האופציה הזו.

מלבדנו יש עוד בתי ספר, ובכל מקרה אם אתה מעוניין אנחנו נשמח לספק לך פגישת ייעוץ בחינם (וללא תלות בכלל בקורס שאנחנו מציעים) עם מומחה ללקויות למידה שיוכל להסביר לך איך להשיג את ההקלות וההתאמות המגיעות לך.

אם זה מעניין אותך, צור קשר עם המחלקה ללקויות למידה אצלנו- 0775264000.
    בהצלחה! אלה :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מכוני פסיכומטרי ללקויי למידה

יוסי
    14/04/2011

יש היום כבר כמה מכוני פסיכומטרי ללקויי למידה:
    EZ Way מלמדים פסיכומטרי ללקויי למידה בפריסה ארצית מאז 2003.
    רום פרט מלמדים פסיכומטרי ללקויי למידה בת"א מאז 2001.
    הבית של תמר מלמדים פסיכומטרי ללקויי למידה בת"א מאז 2006.
    זינוק מלמדים בת"א מאז 2008, אבל חלק מהמורים שם לימדו לקויי למידה עוד קודם.
    בצפון יש את מכון אלון ששם מלמדים מכון ליטני שהם גם ותיקים, אבל אני לא זוכר שנה.
    ויש עכשיו בצפון גם את מרכז עדי שמלמדים פסיכומטרי שנה-שנתיים.

חשוב לוודא שבקורס יש לך ליווי בנושא התאמות, אימונים פרטיים וכמובן סימולציות מותאמות.
    המון בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו