מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הכוונה לגבי ילד בן 6חירות17/02/2011
שלום, יש לי ילד בן 6, הלומד בכיתה א'. בשנתיים הארונות אני רואה אצלו קשיים רבים בעיקר חברתיים.
כל תגובה שאינה מתאימה לו, קטנה כגדולה, גורמת לו לתגובות קיצוניות קשות. כל דבר מתפרש אצלו כאילו הוא פחות טוב (למרות שיחסית לגילו הוא מבריק).
המורה מתלוננת כי אף ילד לא יכול לשבת לידו בכיתה כיוון שהוא משתלט על כל השולחן ומפריע. גם בהפסקה ילדים מתלוננים עליו כי הוא מציק להם.
הוא אינו מרוכז בשיעור ולעיתים רק עם מורה תומכת הוא יושב ועושה את המוטל עליו.
אני מרגישה כי הילד שלי הולך ומתפספס. אני זקוקה להכוונה בדחיפות.
האם יש פה מקרה של בעיות רגשיות נטו, או קשב וריכוז. מה לעשות???
אמא דואגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכוונה לגבי ילד בן 6 - תגובה
נועה ווס17/02/2011חירות שלום
מתוך תאורך עולה כי לצד כישוריו הטובים של בנך, הוא חווה תסכול וקושי במספר תחומים -כפי שתארת; בתחום החברתי, בשעור ובהפסקה (כלומר בזמן "מאורגן" ו"לא מאורגן"), הוא מתקשה להנות מיכולתיו הטובות בזמן השעור כיוון שהוא אינו מרוכז ואולי חווה קושי נוסף בזמן השעור, אשר טרם הוברר. בנוסף או אולי כתוצאה מהנ"ל, הוא רגיש מאד לחוויה של "היות פחות טוב" ומפרש חוויות בכיוון זה. הרושם שלי הוא, שאכן חשוב לבדוק לעומק את חווייתו והגורמ/ים לה. לצורך כך מומלץ להיות בקשר עם צוות ביה"ס ופסיכולוג/ית ביה"ס, שהנו/ה פסיכולוגי חינוכי. כמו כן מומלץ לערוך אבחון פסיכודידקטי, אשר יבדוק יכולת שכלית, רגישות חושית, תפקוד חברתי-בינאישי ורגשי, תפקודי קשב (כולל התארגנות, שליטה עצמית, אימפולסביות, ותנועתיות יתר), ויבחן את התפקודים הבסיסיים השונים, הנמצאים ביסוד מיומנויות הקריאה, הכתיבה והחשבון, אליהם בנך נחשף השנה באופן אינטנסיבי. באבחון תבחן גם ההשפעה של התחומים, אלו על אלו. לאחר בירור כישוריו וקשייו ניתן יהיה להתאים לו את דרכי הסיוע, על מנת שיחווה הקלה והנאה רבות יותר מעצמו ומסביבתו.
בהצלחה,
נועה ווס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)