סריקה טומוגרפית ממוחשבת של צואר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סריקה טומוגרפית ממוחשבת של צואר
    פולה עסיס קדם
    08/10/2011

עיקר הממצאים:אונה שמאלית של בלוטת התריס מוגדלת, בלתי אחידה גורמת ללחץ על הטרכיאה וסטייתה ימינה. אין עדות להצרות הטרכיאה. האונה מכילה אזורים היפודנסיים והסתיידויות בתוכה. גודל האונה השמאלית כ 4.4ס"מX 3.8X7 .קוטב התחתון של הבלוטה רטרט-סטרנלי.קשרי לימפה קטנים בתחנות הצרוויקליות דו"צ.
    כל השאר תקין :בלוטות הרוק ,כלי הדם הצוואריים , ריאות מאוןןררים היטב.
    האונה הימנית נקרטה לפני 20 שנה , לא קיבלתי שום תרופות מאז.
    האם אני חייבת לעבור נתוח לכריטת האונה ולהיות תלויה כל חיי בכדור? אני בת 65 ובריאותי תקינה.חשה קשיים בבליעה , האם זה קשור לממצא?
    מאוד אעריך תשובה מהירה.הניתוח נקבע לעוד שבועיים. בתודה מראש.פולה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• סריקה טומוגרפית ממוחשבת של צואר - תגובה

ד''ר יהב אורון
    09/10/2011

פולה שלום,
    איני מכיר את כל הפרטים אך ניכר כי המלצת רופאייך לעבור את הניתוח נכונה. הקושי שבנטילת הורמון במשך השנים הבאות אינו יכול לעמוד כנגד הסיכון שבהשארת הבלוטה שהינה כבר גדולה לוחצת על קנה הנשימה , ועלולה לגדול עוד יותר.
    אני בטוח שאת בידיים טובות ומנוסות. בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

פולה עסיס קדם
    09/10/2011

מודה על המענה המהיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו