שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    ש
    16/11/2011

עשו לביתי בת 14 סיטי מוח ועשו לה קודם בלי חומר יוד ואז הזריקו חומר יוד השאלה שלי לגבי הקרינה מרוב שהייתי לחוצה שכחתי לישאול לגבי הקרינה והם לא עידכנו אותי כי זה פעמיים קרינה למרות שזה בוצע באותו הזמן מה הסכנות לגבי זה בעתיד והאים זה מסוכן ו
    וממה צריך להימנע אני ממש מודאגת זה בוצע באסותא . ואים יש בלוטות לימפה קטנות בצואר זה יכול להשפיע ביגלל הקרינה למוח, הבלוטות תקינות לפי הבדיקות. הסיטי בוצע ביגלל שהרגשתי שצד אחד קצת יותר נפוח מהצד השני והניורולוג אמר שהוא לא יכול לדעת אים היד רק לפי סיטי והוא לא אמר לי שיעשו לה סיטי אים יוד ובלי יוד וגם באסותא לא אמרו הם רק אמרו שיעשו לה קודם בלי יוד ובמידת הצורך יעשו אים יוד לא חשבתי שזה פעמיים כי הייתי ממש לחוצה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

פרופ` אבירם נצר
    16/11/2011

אין לך סיבה להלחץ, אמנם, בדיקת ה-CT, אכן כרוכה בחשיפה לקרינה, אך בהנחה, שמדובר בבדיקה חד פעמית, כמות הקרינה אינה מסוכנת. אני מניח שהיתח סיבה הגיונית לביצוע הבדיקה. אני גם מניח שבעת ביצוע ה-CT הגנו על איברים רגישים לקרינה. כמות הקרינה הנספגת בבדיקה יחידה אינה גורמת לכל פגיעה ברקמות הצוואר כך שאין לך סיבה לחשוש.
    בתקווה שהבדיקה עצמה תקינה, אני מאחל לביתך בריאות שלמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלה

ש
    16/11/2011

קודם כל תודה, הבדיקת הסיטי הזאת היתה פעם ראישונה רציתי לדעת האים בדיקת הסיטי ללא יוד ולאחר כמה דקות אים יוד זה ניחשב לפעמיים קרינה או שזה השלמת בדיקה, והאים זה ניחשב לבדיקה אחת,או לפעמיים והאים יש הבדל במידה ועושים סיטי בלי יוד ולמחרת אים יוד בין הבדיקה שבוצע מיד אחד לאחר השני ומה הסקנות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלה - תגובה

פרופ` אבירם נצר
    16/11/2011

ש שלום,
    כל הבדיקה מוגדרת כבדיקה אחת. במידה שהוחלט על צורך במתן חומר ניגוד הרי שלא ניתן להמנע מכך. כד"כ יש לבצע את הבדיקה גם ללא חומר ניגוד ולאחר מכן לתת חומר ניגוד. בכל מקרה, מבדיקה אחת אין שום סכנה של רמת קרינה שתפגע בביתך.
    את יכולה להיות רגועה לחלוטין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלה

ש
    19/11/2011

קודם כל סליחה שאני כותבת בהמשכים, אבל אני מודה לך מאוד, הבדיקה של הסיטי הגיע תקינה, אבל השאלה שלי האים גם צילומי רנטגן ניחשבים לגבי הסיטי הקרינה, כי לפני חודשיים עשו לה צילום רנטגן חזה ביגלל בירור בלוטות לימפה, בסך הכל במשך 14 שנים עשו לה שש צילומי רנטגן זה 3 פעמים של כף יד ופעם ברך, ובשנת 2002 צילום חזה האים זה משפיע לגבי הקרינה ששאלת אים זה פעם ריאשונה, סיטי פעם ראשונה. ומה כמות הקרינה בסך הכול לגבי הסיטי מוח אים ובלי חומר ניגוד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלה - תגובה

פרופ` אבירם נצר
    20/11/2011

כמות הקרינה של צילומי רנטגן הינה זניחה יחסית ל-CT. בדיקת CT בודדה שקולה כנגד עשרות צילומי רנטגן. ועדין, בדיקת CT אינה מהווה סיכון משמעותי לקרינה. בהנחה שבדיקה כזאת מבצעים לא יותר מפעם עד פעמיים בשנה לכל היותר, אין בכך סיכון משמעותי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו